|

Mesajul Papei Francisc pentru credincioși: „Să ne unim vocile”

Papa Francisc a făcut apel la toţi credincioşii din lume să recite „Tatăl Nostru” pe 25 martie la ora prânzului, un gest prin care doreşte să universalizeze rugăciunea ca metodă de combatere a pandemiei de coronavirus.

„În aceste zile în care omenirea tremură în faţa ameninţării pandemiei, mi-ar plăcea să propun creştinilor să-şi unească vocile „, a spus Papa duminică după rugăciunea Angelus. Sfântul Părinte i-a convocat astfel pe toţi credincioşii din lume să spună rugăciunea „Tatăl Nostru”, miercurea viitoare la ora 12.00.

Două zile mai târziu, vineri 27 martie, Papa a anunţat că va prezida la 18:00 ora locală (17:00 GMT) un moment de rugăciune în Piaţa Sf.Petru.

„Începând de acum, vă invit pe toţi să participaţi spiritual cu ajutorul mass-media. Vom asculta Cuvântul Domnului, ne vom înălţa rugăciunile, vom preaslăvi Sfânta Euharistie, iar la sfârşit voi pronunţa Binecuvântarea Urbi et Orbi, la care se va adăuga posibilitatea iertării universale a păcatelor”, a spus Papa, citat de Agerpres. „Vrem să răspundem în faţa pandemiei cu o pandemie de rugăciune, compasiune şi tandreţe. Să ne menţinem uniţi”, a subliniat Suveranul Pontif….https://www.bzi.ro/mesajul-papei-francisc-pentru-credinciosi-sa-ne-unim-vocile-3910804?utm_source=website&utm_campaign=homepage&utm_medium=Actualitate