|

MESERIASUL

Adailton a fost ales cel mai bun jucãtor al Vasluiului în acest sezon

CONFIRMARE A dat Serie A pe Liga I si nu are de ce sã regrete pasul fãcut. La final de carierã Martins Adailton demonstreazã cã este un super fotbalist ce încã mai are destule de arãtat în jocul cu balonul rotund. Dupã doar câteva runde de acomodare, veteranul Vasluiului si-a intrat în mânã si a reusit ca prin evolutiile sale sã uimeascã pe toatã lumea. Cu 11 goluri marcate în acest sezon, Adailton a fost numit de cãtre suporteri drept cel mai bun jucãtor din stagiunea ce tocmai s-a încheiat. La polul opus, Rivas si Campano, doi fotbalisti cu CV-uri bogate, se numãrã printre deziluziile acestui sezon.

Desi sunt parcã mai putini de la un an la altul, fanii Vasluiului au fost sezonul acesta din nou foarte aproape de favoritii lor, fie cã “galben-verzii” au jucat acasã, fie cã au fãcut-o în deplasare. Imediat dupã terminarea stagiunii 2010-2011, pe forumul oficial al suporterilor vasluieni a fost lansatã o dezbatere privind superlativele editiei ce tocmai s-a încheiat. În urma voturilor, cel mai bun fotbalist a fost declarat Martins Adailton, brazilianul reusind ca prin evolutiile sale sã îsi atragã simpatia marii majoritãti ai microbistilor din Vaslui. Alti jucãtori nominalizati pentru aceastã categorie au fost Papp, Sânmãrtean sau cãpitanul Gabriel Cânu. Au fost si jucãtori care, în opinia fanilor ar fi meritat sã primeascã mai multe sanse. Suporterii l-ar fi dorit mai multe minute în teren pe Milisavljevic, dar sârbul nu a fost printre favoritii lui Hizo. Si Bãlace a avut o revenire bunã în ultimele etape, fapt pentru care fundasul stânga, afirmã fanii, ar fi meritat totusi sã prindã mai multe meciuri în Liga I.

Raul Costin printre revelatiile acestui sezon

Adus din Liga a II-a, Raul Costin a trecut în douã sezoane de la statul de rezervã la cel de titular aproape incontestabil. Desi a avut concurentã solidã pe post, mijlocasul venit de la Mioveni, s-a impus prin determinarea din teren si prin evolutiile constante. Costin este încã în crestere, în acest moment el putând fi considerat pe bunã dreptate una dintre revelatiile “galben-verzilor” în stagiunea ce tocmai s-a încheiat. Alãturi de el, Paul Papp a confirmat încã o datã cã este un fotbalist ce poate ajunge în scurt timp la o cotã fantasticã.

Extaz si agonie

FC Vaslui nu a reusit sã câstige campionatul, dar se poate mândri cu faptul cã a scos patru puncte din sase în fata campioanei Otelul Galati. De fapt, partida de pe “Municipal” dintre FC Vaslui si trupa antrenatã de Dorinel Munteanu a fost votatã ca fiind cea mai bunã reprezentatie din acest sezon, alãturi de un alt succes rãsunãtor, 5-3 cu CFR Cluj. Cel mai slab meci a fost considerat cel cu Steaua, când “ros-albastrii” îi umileau pe vasluieni în propriul fief la scor de neprezentare. Si cã tot veni vorba de deceptii, trebuie spus cã transferurile din vara aceasta, cu mici exceptii, au fost trecute la categoria deziluzii. Bello, Pouga, Rivas si Campano sunt fotbalisti care nu au adus niciun plus echipei ori de câte ori au intrat în teren. Numit cel mai bun jucãtor al Vasluiului în urmã cu douã sezoane, Genchev nu a strãlucit în ultimul an de contract si a fost trecut si el pelista dezãmãgirilor.