|

Micii fotbalisti de la LPS Vaslui fac cinste orasului

Juniori / LPS Vaslui s-a calificat la Turneul Final

MAI BUNI… Încã o performantã pentru fotbalul juvenil vasluian. Echipa juniorilor nãscuti în anul 2008 si mai mici, pregãtitã de Adrian Racovitã, a devenit campioana Moldovei si s-a calificat la Turneul Final al Trofeului “Gheorghe Ola”. Micii fotbalisti vasluieni au realizat cea mai valoroasã performantã din ultimii ani a echipelor de copii si juniori de la LPS Vaslui.

În perioada 4-6 decembrie, Sala Polivalentã din Vaslui a gãzduit faza zonalã a Trofeului “Gheorghe Ola”, competitie de fotbal pe teren redus adresatã copiilor nãscuti în anul 2008. S-a jucat în sistem campionat, fiecare cu fiecare, iar LPS-istii au înregistrat patru victorii si o înfrângere. În prima zi a întrecerilor, LPS Vaslui a câstigat cu CSS Botosani (5-1) si LPS Piatra-Neamt (10-0), pentru ca în cea de-a doua zi sã câstige cu Luceafãrul Bucovina Suceava (4-1), dar sã piardã duelul cu CSM Politehnica Iasi (1-2). În ultima partidã, cu FCM Bacãu, vasluienii aveau doar varianta victoriei pentru a obtine calificarea printre cele mai bune opt echipe din tarã. Chiar dacã au fost condusi cu 1-0, LPS-istii au întors scorul si s-au impus cu 3-1, datoritã celor trei goluri reusite de Ianis Spînu, cel care avea sã primeascã si titlul de cel mai bun jucãtor al competitiei. Portarul Vasluiului, Denis Veliscu, a fost desemnat cel mai bun portar al competitiei. Turneul Final se va disputa în perioada 18-20 decembrie.

Ei sunt viitorul fotbalului vasluian

Talente avem, sã sperãm cã antrenorii LPS Vaslui vor sti sã-i slefuiascã si sã le ofere conditiile necesare pentru a se dezvolta. Iatã lotul echipei vasluiene: Denis Veliscu, Petronel Pribeagã (portari); David Acatrinei, Marcos Sacara, Denis Lisitã, Alexandru Maxim, Ianis Podoleanu, Rares Pãlimaru, David Pletoianu, Robert Sopron, George Manolachi, Ianis Spînu, Liviu Luchian si Ianis Bârlãdeanu (jucãtori în teren). Antrenor: Adrian Racovitã.