|

Micii sahisti au participat la Concursul national de sah “In memoriam Elisabeta Polihroniade”

COMPETITIE… În sala de conferinte a Centrului de Resurse pentru Afaceri Vaslui, s-a desfãsurat cea de-a III-a editie a Concursului national de sah “In memoriam Elisabeta Polihroniade”. Competitia, organizatã de Centrul Scolar de Educatie Incluzivã „Elisabeta Polihroniade” Vaslui, a adunat în aceeasi salã, alãturi de elevii participanti, si oaspeti de onoare, printre care Sorin Avram Iacoban, presedintele Federatiei Române de Sah, Vladimir Danilov, vicepresedinte al Federatiei Române de Sah, Stelian Azimioarã, din partea Asociatiei Clubului Sportiv “Elisabeta Polihroniade” Bucuresti si Radu Sofran, jurnalist la Radio România. Copiii au primit la final premii, medalii si cupe.

Au concurat elevi din învãtãmântul special si de masã, bãieti si fete, clasele I – XII, din Cluj Napoca, Galati, Iasi, Focsani, Roman, Suceava, Vaslui, Rãdãuti, Comãnesti etc.. Obiectivele concursului au fost promovarea jocului de sah în rândul copiilor cu nevoi speciale, posibilitatea integrãrii copiilor CES printre copiii din învãtãmântul de masã si socializarea. “Ne întâlnim la editia a III-a pentru a comemora pe cea care a fost marea maestrã internationalã a sahului, Elisabeta Polihroniade. Si cum altfel decât jucând sah. Asa cum stiti, dumneaei a iubit mult copiii. Alãturi de noi sunt copii din toatã tara, copii din învãtãmântul de masã, dar si copii din învãtãmântul special”, a declarat Cãtãlina Amarandei, directorul institutiei scolare, la deschiderea concursului.

Copiii, încurajati sã joace sah de presedintele Federatiei Române de Sah

Invitatii au luat rând pe rând cuvântul si au vorbit despre activitatea Elisabetei Polihroniade, dar si despre importanta pe care sportul mintii o are. Cu totii au încurajat copiii sã joace sah. “Dacã vreti sã ajungeti oameni mari, jucati sah! Si spun lucrul ãsta prin prisma faptului cã marii conducãtori de osti au fost jucãtori de sah; regii, multi dintre ei, jucau sah; presedinti de tãri si fosti presedinti de tãri sunt fosti jucãtori de sah; priministrii si fosti priministri au jucat sah; oameni din elita stiintei si tehnicii mondiale sunt fosti jucãtori de sah. Eu nu vã doresc decât sã vã împliniti tot ce vã doriti, dar sã jucati sah. Sã vã placã, sã vã distrati, sã vã construiti caracterul prin sah”, i-a îndemnat pe concurenti Sorin Avram Iacoban, presedintele Federatiei Române de Sah.