|

Mihai Eminescu – omagiat într-un mod original de profesorul Serghei Colosenco

TRADITIE… În fiecare an, pe data de 15 ianuarie, profesorul Serghei Colosenco îl omagiazã pe Mihai Eminescu într-un mod deosebit si original, prin publicarea unei plachete rebus dedicatã poetului nepereche. Continuând traditia începutã în 2001, cel mai prolific autor rebusist din România a lansat a XXV-a plachetã special construitã pentru Luceafãrul poeziei românesti. Cei care sunt pasionati de cuvintele încrucisate se pot adresa redactiei ”Sfera” pentru a intra în posesia brosurii.

“Încã din 15 ianuarie 2001 am editat, în cadrul <<Bibliotecii Rebus>>, câte o plachetã dedicatã poetului Mihai Eminescu, fie aniversarã, pe data de 15 ianuarie, fie comemorativã, pe data de 15 iunie. Aceasta este placheta cu numãrul XXV. Mentionez cã în anul 2000 (denumit Anul Eminescu, n.r.) am scos volumul <<Enigmaticul Eminescu>>”, a declarat profesorul Serghei Colosenco. Volumul face parte din colectie specialã “Biblioteca Rebus”, ce apare la Editura “Sfera” din Bârlad si care dã satisfactie celor douã pasiuni de-o viatã ale lui Serghei Colosenco, literatura si enigmistica. Cei care sunt pasionati de rebusuri si vor sã intre în posesia plachetei se pot adresa editurii ”Sfera”.

Cel mai prolific autor rebusist din România

Serghei Colosenco s-a nãscut la 14 februarie 1941 în localitatea Cãinari, Tighina, Republica Moldova, pãrintii fiind cadre didactice. A urmat studiile primare, gimnaziale si liceale la Bârlad, unde îsi are si domiciliul stabil. A absolvit cursurile Facultãtii de Filologie, sectia românã-francezã, din cadrul Universitãtii ,,Alexandru Ioan Cuza” Iasi. Si-a început activitatea ca profesor la Scoala generalã din satul Corni-Albesti. A mai profesat la Scoala generalã Gara Banca si la Grupul Scolar Agricol Zorleni, toate din judetul Vaslui. Profesorul Serghei Colosenco a fost declarat în anul 2005 cel mai prolific autor rebusist din România, având la activ peste 7000 de careuri, peste 2000 de probleme enigmistice apãrute în peste 100 de ziare si alte zeci de aparitii editoriale.