|

Mihai Vizitiu se poate întoarce în politie: doar la birou si fãrã pistol!

DECIZIE….Magistratii Curtii de Apel Iasi au admis contestatia formulatã de Mihai Vizitiu, politistul de la Rutierã cercetat dupã ce a împuscat un tânãr cu arma din dotare. Astfel, acesta se poate întoarce la serviciu. Initial, Curtea de Apel Bucuresti i-a interzis politistului sã-si exercite profesia, dar instanta ieseanã a decis ca acesta se poate întoarce la muncã, dar nu mai are voie sã poarte armã si sã intre în contact direct cu cetãtenii. De asemenea, instanta ieseanã a decis sã pãstreze celelalte dispozitii ale Curtii de Apel Bucuresti. Toatã povestea a început anul trecut, în luna martie dupã ce seful de post din comuna Puscasi l-ar fi anuntat pe Mihai Vizitiu, pe telefonul personal cã, un vechi “amic” al acesuia a iesit în trafic cu masina personalã chiar dacã avea permisul suspendat si consumase bãuturi alcoolice. Vizitiu l-a oprit pe Adrian Munteanu, de 27 de ani, în Zona Industrialã. Tânãrul s-a dat jos din masinã si a luat-o la fugã cu Vizitiu pe urmele lui. Conform declaratiilor oamenilor legii, tânãrul a fost somat verbal sã se opreascã, dar nu a fãcut-o. Mihai Vizitiu a plecat în urmãrirea lui cu pistolul din dotare în mânã. În momentul în care l-a ajuns, l-ar fi prins de umeri cu ambele mâini si în acel moment arma s-a descãrcat.

Vesti bune pentru Mihai Vizitiu, politistul de la Rutierã. Arestat preventiv pentru 30 de zile, anul trecut, de cãtre Tribunalul Bucuresti, Vizitiu a fost pus sub control judiciar, iar judecãtorii au decis cã nu mai are voie sã meargã la serviciu, cel putin pe perioada procesului penal. Sãptãmâna trecutã, dosarul a ajuns la Tribunalul Vaslui, iar Vizitiu mai primeste o veste bunã: Curtea de Apel Iasi a decis cã se poate întoarce la serviciu. În schimb, nu mai are voie sã poarte armã si nu mai are voie sã interactioneze direct cu cetãtenii. Toatã povestea a pornit dupã ce, pentru a doua oarã în istoria Politiei Rutiere din judetul Vaslui, un politist ajunge sã fie cercetat dupã ce-si foloseste armamentul din dotare. În 2009, Cristian Zamfir, recunoscut pentru zelul si corectitudinea cu care aplica legea pe drumurile din judetul Valsui, a fãcut uz de armã pentru a opri în trafic un sofer indisciplinat. La jumãtatea lunii martie, un alt politist vasluian recunoscut pentru aceleasi calitãti, a folosit arma din dotare pentru a opri un tânãr care încera sã scape de rãspundere. Din pãcate, glontul tras de arma lui Mihai Vizitiu a lovit capul lui Adrian Munteanu. Tânãrul de 27 de ani a fost reuscitat de cãtre medicii de pe ambulantã sositi la fata locului, dar dupã mai bine de douã ore, a fost declarat decesul. Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui pânã la momentul în care s-a implicat Parchetului General.

Cum a fost împuscat Adrian Munteanu?

REMEMBER…Politistul Mihai Vizitiu a intrat în atentia anchetatorilor dupã ce, în luna martie, a folosit arma din dotare pentru a opri un tânãr care încerca sã scape, cu fuga, de rãspundere. Din pãcate, glontul tras de arma lui Vizitiu a lovit capul lui Adrian Munteanu. Tânãrul de 27 de ani a fost resuscitat de cãtre medicii de pe ambulantã de douã ori, dar fãrã succes. Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui, dar la cererea avocatei familiei victimei, dosarul a ajuns acum în atentia procuroilor din cadrul Parchetului General. Ca o coincidentã, victima este nepotul unui alt politist cunoscut din judetul Vaslui, subcomisarul Iulian Munteanu. Si tot ca o coincidentã, politistul care l-a împușcat pe Andrei Munteanu este același care avea sã facã denuntul la DNA în urma cãruia subcomisarul Munteanu, mai multi politisti si oameni de afaceri din Vaslui au ajuns în boxa acuzatilor. Conform declaratiilor martorilor, victima se certase cu douã zile în urmã cu sotia lui, o tânãrã care lucreazã ca vânzãtoare la unul dintre magazinele de lângã blocurile ANL din Zona Industrialã si cu care are si un copil. Când a avut loc accidental, victima, cu domiciul în Valea Târgului, comuna Puscasi, venise sã se împace cu mama copilului lui. Ar fi bãut ceva, apoi s-a urcat la volan chiar dacã avea permisul suspendat. Nu a reusit sã parcurgã o distantã prea mare si a dat nas în nas cu masina politiei rutiere. Stiindu-se bãut si cu permisul suspendat, Adrian Munteanu a coborât din masinã si a luat-o la fugã. Pe urmele lui a pornit si politistul Mihai Vizitiu, cu arma în mânã. L-a somat verbal sã se opreascã si în momentul în care l-a ajuns, l-a prins de umeri. Avea pistolul în mânã. Arma s-a descãrcat si glontul l-a lovit în cap pe Munteanu. I-a intrat în partea dreaptã, a traversat craniul pe diagonalã si a iesit pe partea stângã. În scurt timp, zona a fost împânzitã de politisti. La fata locului a ajuns si un echipaj TIM. Medicii au acordat victimei primul ajutor si apoi au preluat-o pentru a o transporta la spital. Adrian Munteanu a intrat în stop cardio-respirator si a fost resuscitat. A fost chemat elicopterul SMURD pentru ca pacientul sã fie transferat la IasI, dar a intrat din nou în stop cardio-respirator si a decedat.