|

Mii de bârlãdeni, de ani buni fãrã apã si canalizare, primarul aratã cu degetul spre CJ! (FACSIMIL)

BINE DE STIUT… Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boros, care zilnic aflã despre nemultumirile a mii de locuitori ai orasului în legãturã cu întârzierile prea mari la conectarea locuintelor la retelele de apã si canalizare, face cunoscut cã acestea sunt justificate. Numai cã a decis sã arate cui se datoreazã! Dumitru Boros spune lucrurilor pe nume, arãtând cu degetul spre CJ Vaslui si PSD! În proiectul cu finantare europeanã, dintre cele patru orase: Vaslui, Husi, Negresti si Bârlad, cuprinse în acest proiect gestionat DOAR de CJ Vaslui, Bârladul a rãmas de izbeliste! Mai mult, primarul Bârladului dã publicitãtii tot proiectul, care poate fi astfel consultat de oricine doreste sã se convingã, cum si-a bãtut joc de acest oras PSD-ul în frunte cu conducerea CJ Vaslui! Cu alte cuvinte, dacã Bârladul n-a vrut PSD la primãrie, acum sã sufere! Fãrã apã si canalizare cu bani europeni, fãrã sosea de centurã si cu cât mai multe proiecte care nu trec în CLM Bârlad, din cauza opozitiei consilierilor locali „mânuiti” ca marionetele de seful de partid.

Dumitru Boros, primarul Bârladului, a decis sã rupã tãcerea si sã dezvãluie public de ce mii de bârlãdeni sunt extrem de nemultumiti în legãturã cu întârzierile prea mari la conectarea tuturor locuintelor din localitate la retelele de apã si canalizare. Datoritã lipsei de informare, din partea celor responsabili, oamenii habar nu au cine-i prosteste pe fatã si îsi bate joc de rãbdarea lor.

Cititi si vã cruciti!

Primarul Boros a dat dispozitie sã fie fãcut public tot Proiectul tehnic si detaliile de executie, asa cum a fost el întocmit de autoritatea contractantã, în spetã SC Aquavas SA Vaslui – societatea aflatã în subordinea Consiliului Judetean Vaslui – cu urmãtoarele mentiuni mentionate de el:

1. Având în vedere cã finantarea (46 milioane lei fãrã TVA) Proiectului „Fazarea Proiectului Reabilitarea sistemului de alimentare cu apã, a sistemului de canalizare si a statiilor de epurare în aglomerãrile Vaslui, Bârlad, Husi si Negresti – judetul Vaslui” este asiguratã în cea mai mare parte din fonduri europene, Primãria Bârlad NU ARE VOIE sã intervinã pe niciuna din strãzile care se regãsesc pe lista asumatã de contractant;

2. Municipiul Bârlad a participat la proiect cu suma de 8,6 milioane lei, pentru cresterea valorii acestuia, dupã ce la primele douã licitatii lansate de contractant nu s-a înscris niciun constructor, din cauza valorii neactualizate a lucrãrilor;

3. Proiectul este coordonat DOAR de la nivel judetean (Aquavas si Consiliul Judetean Vaslui), se adreseazã în special locuitorilor cartierelor Centru, Tuguiata, Bariera Puiesti (Cotu Negru), Deal, Crâng, Complex Scolar, Munteni, Podeni si Garã si priveste lucrãri de extindere si reabilitare a retelelor de apã (pag. 14….18), precum si lucrãri noi de canalizare si de reabilitare a canalizãrilor existente (pag.19….23).

4. În acest moment, proiectul urmeazã a fi scos pentru a patra oarã la licitatie, însã, dacã nici de aceastã datã lucrarea nu îsi va gãsi un contructor, din pãcate, sunt sanse ca finantarea sã se piardã.”, precizeazã primarul Dumitru Boros, pentru toti cei interesati!

CITITI AICI:

Proiectului Fazarea Proiectului Reabilitarea sistemului de alimentare cu apa a sistemului de canalizare si a statiilor de epurare in aglomerarile Vaslui Barlad Husi si Negresti – judetul Vaslui