|

Mii de copii din toatã tara, calificati la concursul de Matematicã, initiat la Husi!

BRAVO… Concursul “Mate Plus”, initiat de învãtãtoarea Maria Mihãilescu, de la Scoala “M. Sadoveanu” din Husi si sustinut de conducerea scolii, dar si a ISJ Vaslui, a înregistrat un succes formidabil, la care poate nici organizatorii nu sperau, chiar dacã reusise ca, din 2018, sã îi dea o dimensiune nationalã competitiei adresate pustilor de scoalã primarã. La faza judeteanã a concursului vor participa pe 31 martie peste 10.000 de copii, din 31 de judete ale tãrii.

Nu mai putin de 10.200 de copii din 31 de judete ale tãrii s-au calificat la faza judeteanã a concursului de Matematicã. Asadar, la faza localã, care a avut loc la jumãtatea lunii februarie, se estimeazã cã au participat încã pe atâtia micuti, pasionati de Matematicã. În aceste conditii, este cu atât mai lãudabil proiectul husenilor de la Scoala “Mihail Sadoveanu” din municipiul Husi, care au reusit sã punã la cale în cele mai mici detalii, un concurs national, atât de atractiv pentru copiii învãtãmântului primar din România! Etapa judeteanã a concursului va avea loc la sfârsitul lunii martie, pe 31, iar apoi, cei mai buni dintre cei mai buni copii, vor veni la Husi, pentru faza nationalã a concursului.

Micii matematicieni din toatã tara vor veni la Husi, în mai

Un asemenea concurs national, în care numele municipiului Husi este mentionat de mii de copii si sute dascãli din cel putin 31 de judete ale tãrii, reprezentã, dincolo de toate, si un excelent avantaj de imagine pentru “orasul dintre vii”. Copiii cei mai buni, care vor trece cu succes de faza judeteanã, vor veni cu totii la Husi, pentru etapa nationalã a concursului, care va avea loc pe 12 mai 2018. Competitia “Mate Plus” se adreseazã copiilor de scoalã primarã, iar succesul înregistrat încã de la prima editie, organizatã în 2016, spun dascãlii, vine inclusiv pe fondul necesitãtii acestui gen de concursuri, la nivel de scoalã primarã.