|

Mii de euro despãgubiri pentru medicul bârlãdean calomniat la Acces Direct !!

SENTINTÃ…Judecãtorii ieseni de la Curtea de Apel au condamnat-o sãptãmâna trecutã pe bârlãdeanca Cãtãlina Gîncianu, care trebuie sã plãteascã despãgubiri de mii de euro. Suma este de o sutã de ori mai micã fatã de pretentiile medicului Simiciuc, care ceruse 200 000 de euro despãgubiri morale. Cãtãlina Gîncianu a fost acuzatã de medicul bârlãdean cã a inventat toate bolile copilului ei de 7 ani. Femeia l-a acuzat pe medicul Simiciuc, cã în urma unui tratament gresit, copilul a intrat în comã. De asemenea, Cãtãlina Gîncianu a fost acuzatã si de specialistii de la Protectia Copilului cã inventeazã boli incurabile pentru copiii ei, desi acestia nu au absolut nimic! Mai mult, toti bârlãdenii au fost înselati de aceastã „mamã”, prin campanii initiate în 2014 la supermarketurile din oras, pentru a dona bani în scopul „ajutorãrii” copiilor ei, cu boli închipuite. Cãtãlina Gînceanu va plãti 2000 de Euro si 2750 de lei, cheltuieli de judecatã pentru campania televizatã, în care l-a acuzat pe medicul bârlãdean, în timp ce realizatoarea emisiunii „Acces Direct” Simona Gherghe, SC Anteva TV Grup SA si Lucia Lupsa, realizatoarea emisiunii Acces Direct au fost iertate de judecãtorii ieseni.

Dupã un proces care a durat aproape cinci ani de zile, judecãtorii ieseni au pronuntat sãptãmâna trecutã decizia într-un dosar despre care s-a vorbit mult timp si s-a scris si în cotidianul nostru. Este vorba despre dosarul deschis de medicul pediatru Gabi Simiciuc, din Bârlad,  împotriva Simonei Gherghe, prezentatoarea emisiunii „Acces direct” si vedetã postului Antena 1. În acest proces a fost datã în judecatã si televiziunea mentionatã, dar si mama unui copil de opt ani, Cãtãlina Gîncianu, care a acuzat faptul cã fiul ei ar fi suferit din cauza unor interventii gresite ale medicului Gabi Simiciuc. Procesul s-a judecat de douã ori. În prima fazã, medicul a pierdut pe toate fronturile, dupã care s-a adresat Curtii de Apel Iasi. Pe datã de 21 decembrie 2016, judecãtorii ieseni au decis ca dosarul sã fie rejudecat de Tribunalul Vaslui, pe motiv cã nu a fost realizatã o analizã corespunzãtoare a situatiei de fapt, fiind o sentinta superficialã. La rejudecare, prima instanta a obligat-o pe Simona Gherghe, în prezent Sãndulescu, sã plãteascã suma de 2.000 de euro, cu titlul de daune morale, pentru cã l-a calomniat pe doctorul Gabi Simiciuc. Este vorba despre o emisiune la Acces Direct, din datã de 22 octombrie 2014, difuzatã la Antena 1, în cadrul cãreia a fost dezbãtutã situatia medicalã a unui copil tratat gresit de mediul pediatru. Invitatã în studio a fost inclusiv Cãtãlina Gîncianu, mama copilului respectiv. Aceasta i-a adus  acuzatii nefondate medicului, iar Simona Gherghe împreunã cu echipa de productie si cu reporterul de teren au sustinut tot ceea ce spunea femeia. Sãptãmâna trecutã, la Curtea de Apel Iasi, judecãtorii au considerat cã singurã care trebuie sã-i plãteascã daune doctorului pediatru este mama copilului. Simona Gherghe si Antena 1 Group au scãpat de plata unor despãgubiri. Actiunea civilã a fost respinsã împotriva acestora. Cãtãlina Gîncianu urmeazã sã-i achite suma de 2.000 de euro medicului, plus cheltuieli de judecatã pentru cã a apãrut la televizor si l-a acuzat de lucruri neadevãrate. Practic, judecãtorii ieseni au schimbat soarta dosarului doar în ceea ce o priveste pe Simona Gherghe si televiziunea la care lucreazã.

Cine este Cãtãlina Gîncianu?

Cãtãlina Gîncianu a fost acuzatã de familia unui bârlãdean care o angajase ca bonã, cã în 2015 i-a furat din casã sume importante de bani si bijuterii. Ea a participat în 2014 la o emisiune, „Acces Direct”, de la postul de televiziune Antena1, unde a fãcut apel la români sã fie ajutatã, pentru cã bãietelul ei de 7 ani ar suferi de o boalã letalã la ficat si are nevoie de transplant. Ea a adus atunci acuze grave unui medic bârlãdean, care a actionat-o în judecatã, atât pe Cãtãlina Gîncianu (fostã Preda) cât si pe Simona Gherghe, realizatoarea emisiunii si postul de televiziune Antena 1. Cazul a ajuns, în urma articolelor din cotidianul nostru de atunci, la Agentia Nationalã a Protectiei Copilului, care s-a sesizat din oficiu, ca si Avocatul Poporului, deoarece bârlãdeanca Cãtãlina Gîncianu nu a prezentat acte doveditoare la cele afirmate, iar actele pe care le detinea erau false. Conform informatiilor de la DGASPC Vaslui, femeia practica o formã mascatã de cersetorie, iar copiii ei, o fatã de 16 ani si un bãiat de opt ani (în 2015), nu au absolut nici o boalã. „Era o formã de abuz si exploatare a copiilor. Atunci când un pãrinte apeleazã la mila publicã prin folosirea unor boli incurabile inventate si instigã copiii sã simuleze anumite comportamente, care sã atragã mila, putem spune cã este vorba despre exploatare, întrucât mama are un comportament dezorganizat si intentionat. Atunci când copilul în loc sã meargã la scoalã este plimbat pe la cabinetele medicale pentru a fi investigat, înseamnã cã este abuz fizic. Chiar propriul copil, la evaluarea fãcutã, ne-a spus << Mama zice cã sunt bolnav, dar eu nu am nimic, ea este bolnavã>>. Copilul este sãnãtos, ar vrea sã facã sport, sã se joace, sã învete, dar este abuzat de mama sa, care îi inventeazã boli. Cazul ei a fost în atentia noastrã, mama si copilul fiind inclusi într-un program de consiliere psihologicã, iar mama a fost monitorizatã mult timp, iar în cele din urmã a renuntat la o asemenea practicã”, ne-a spus acum trei ani când a s-a rejudecat procesul, Ionel Brãtianu, psiholog si responsabil al CPRUCANE Bârlad. Cãtãlina Gîncianu a mintit bârlãdenii prin campanii initiate cu cutii din plexiglas, puse la casele mai multor supermarketuri din oras, prin care se solicitau donatii în bani pentru investigatii medicale ce urmau sã le fie fãcute copiilor ei cãrora le inventase tot felul de boli.

Acuzatii grave la adresa medicului

Vã reamintim cã la Antena 1, la emisiunea „Acces Direct”, Cãtãlina Gîncianu a apãrut împreunã cu bãiatul ei de sapte ani, afirmând cã acesta s-a îmbolnãvit de cirozã hepaticã, necesitând un transplant de ficat, în urma administrãrii unui medicament care s-ar fi dovedit a fi toxic pentru copil. Femeia a acuzat la emisiune pe medicul pediatru din Bârlad, Gabi Simiciuc, care în urma acestei emisiuni a dat în judecatã la Tribunalul Vaslui, atât pe Cãtãlina Gîncianu, cât si pe realizatoare emisiunii Simona Gherghe, cerând dovezi despre ce au afirmat în emisiune, dovezi care nu au fost prezentate instantei. Mai mult, Cãtãlina Gîncianu nu s-a prezentat niciodatã la proces, ea fiind adusã într-un final cu politia, iar concubinul ei a atacat în 2016 la Tribunalul Vaslui, pe un reporter al cotidianului nostru, nervos pe faptul cã am relatat în amãnunt escrocheriile Cãtãlinei Gîncianu. Medicul acuzat a sustinut, cu dovezi, cã n-a vãzut acel copil în viata sa, cã n-a fost niciodatã înscris la el la cabinet si deci, mama copilului a inventat toatã istoria, pentru a face rost de bani! Mama mincinoasã din Bârlad a colindat si pe la toate redactiile de ziare din judetul Vaslui, cerând ajutor pentru copilul ei… lucru care pânã la urmã a fost un bumerang, ce s-a întors împotriva ei.