|

MIKE A ÎNVIAT

Cu douã sãptãmâni înainte de Paste

Atacantul Mike Temwanjera a revenit ca titular în formatia Vasluiului dupã o pauzã de un an si douã luni, iar prezenta sa în teren s-a simtit din plin. Fotbalistul din Zimbabwe a fãcut o primã reprizã excelentã în care a marcat un gol frumos, a obtinut multe lovituri libere si a câstigat majoritatea duelurilor cu fundasii adversi. Totusi, pe final s-a vãzut cã acesta nu este sutã la sutã pregãtit din punct de vedere fizic.

Antrenorul “galben-verzilor”, Viorel Hizo nu l-a putut folosi pentru aceastã etapã pe nigerianul Yero Bello, suspendat pentru cumul de cartonase galbene, si a apelat la serviciile “veteranului” Mike Temwanjera, desi multã lume se astepta ca în teren sã fie trimis Christian Pouga. Fotbalistul din Zimbabwe nu mai intrase ca titular din 27 februarie 2010, fiind scos din circuit de o accidentare urâtã, la un meci contra echipei Pandurii Târgu Jiu. Ultimul gol al lui Temwanjera dateazã din 23 noiembrie 2009, atunci când Vasluiul învingea cu 2-0, pe teren propriu, formatia CFR Cluj. Marti seara, imediat dupã reusita cu care “galben-verzii” deschideau scorul în Ardeal, Mike s-a descotorosit de colegii sãi si a fugit direct la antrenorul Viorel Hizo, cel cu care atacantul are o relatie strânsã. Tehnicianul a afirmat în dese rânduri cã jocul echipei are nevoie de un atacant precum Temwanjera.

Mike, mai folositor decât Bello

Desi duce lipsã la capitolul tehnicã si vitezã, Temwanjera compenseazã prin fortã, agresivitate si plasament. Atacantul din Zimbabwe a fost în permanentã un ghimpe în coasta apãrãrii bistritene si a câstigat aproape toate duelurile aeriene cu fundasii adversi, lucru pe care Yero Bello nu reusea sã îl facã. Dacã Bello fãcea foarte multe faulturi în atac, Temwanjera a obtinut foarte multe lovituri libere din preajma careului advers. Desi a marcat un gol frumos, s-a bãtut cu fundasii adversi si a deviat baloane spre coechipieri, în a doua jumãtate a partidei atacantul din Zimbabwe a cãzut si el fizic, arãtând cã nu este încã pregãtit sã facã fatã 90 de minute la cel mai înalt nivel.