|

Minerii de la Crucea au declanşat protestele şi ameninţă cu greva foamei

Luni dimineaţă, minerii de la exploatarea de uraniu Crucea-Botuşanu au declanşat protestele şi ameninţă cu greva foamei, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile. Din primele informaţii, aproximativ 150 de persoane, din primul schimb, au refuzat să intre la muncă şi protestează în faţa sediului minei din comuna Crucea. Minerii trebuiau să primească săptămâna trecută diferenţele de bani pentru salariul pentru luna ianuarie şi sumele integrale pentru februarie.
Greva de luni de la Crucea a fost declanşat după ce, în urmă cu două săptămâni, o delegaţie a minerilor suceveni a protestat la sediul central al Companiei Naţionale a Uraniului (CNU). După protestul de atunci, ei au primit asigurări de la conducerea companiei şi de la oficiali ai Ministerului Energiei că ar fi urmat să-şi primească banii în cursul săptămânii trecute, în cursul zilei de marţi, ceea ce nu s-a întâmplat, motiv pentru care luni, 20 martie, au reluat greva.

sursa: https://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora-local/2017-03-18/Minerii-de-la-Crucea-au-declansat-protestele-si-ameninta-cu-greva-foamei