|

Ministerul de Externe anunţă trafic aglomerat la graniţa cu Bulgaria

Ministerul de Externe avertizează într-un comunicat că, pe perioada minivacanţei de Sfânta Maria, la punctele de trecere a graniţei cu Bulgaria, în special Giurgiu-Ruse, timpii de aşteptare vor creşte. Autorităţile estimează că vor fi mulţi români care vor trece frontiera în minivacanţă.

MAE estimează că valorile cele mai ridicate de tranzit se vor înregistra vineri seară (11 august 2017) și sâmbătă dimineață (12 august 2017), pe sensul de ieșire din România, precum și în seara zilei de 15 august 2017, pe sensul de intrare în ţară.

Timpul suplimentar de așteptare poate fi cauzat, la punctul de frontieră Giurgiu – Ruse (pe sensul de ieșire din Bulgaria și intrare în România) de procedura de colectare a taxei de pod.

Cetățenii români sunt rugați să se informeze asupra condițiilor de trafic prin punctele de frontieră, accesând paginile de Internet https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/ şi https://www.mvr.bg/gdgp/информационен-център/пресцентър/ежедневех-трафик) și să utilizeze, pe cât mai posibil, toate punctele de trecere deschise de la frontiera româno – bulgară.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care tranzitează Republica Bulgaria, cu destinația Grecia, și care doresc să utilizeze punctul de frontieră Makaza (de la frontiera dintre Bulgaria și Grecia), că au la dispoziție și punctele de frontieră limitrofe: Zlatograd și Ivaiylovgrad (regimul acestor puncte de frontieră bulgare este deschis circulației pentru mijloace de transport cu o masă totală de până în 3,5 t și o capacitate de transport de 8+1 locuri).

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/ministerul-de-externe-anunta-trafic-aglomerat-la-granita-cu-bulgaria_371011.html#ixzz4pRTynk6X