|

Ministrul Carmen Dan promite rezolvarea problemelor de la Permise si Pasapoarte

PROMISIUNI…Prezent la o convocare a prefectilor cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, care a avut loc la Brasov, prefectul Eduard Popica a pus în discutie problemele cu care se confruntã, la Vaslui, Serviciul de Pasapoarte si cel de Permise si Înmatriculãri. La sfârsitul discutiei, prefectul a primit asigurãri cã va avea sustinere pentru rezolvarea problemelor apãrute. Trebuie spus si faptul cã, la Permise, dupã ce una dintre angajate a ajuns în spital, suferind de epuizare, numãrul celor care deservesc publicul a ajuns la patru. Astfel cã, cei din conducerea Serviciului se aratã sceptici fatã de promisiunile ministrului si vor sã vadã oamenii la treabã.

Situatia criticã de la cele douã servicii ale judetului Vaslui luate cu asalt, în fiecare zi, de sute de oameni, a ajuns si la urechile ministrului de Interne Carmen Dan. Prezent la o întâlnire la Brasov cu ministrul, prefectul Eduard Popica a discutat cu înaltul oficial despre problemele Serviciului de Înmatriculãri, dar si despre problemele Serviciului Pasapoarte. La sfârsitul discutiei, acesta a primit asigurãri cã problemele se vor rezolva în cel mai scurt timp posibil. “La întâlnirea cu ministrul Carmen Dan am pus în discutie situatia de la Serviciile de Pasapoarte si Permise din Vaslui. Am primit asigurãri cã vom fi sustinuti în rezolvarea problemelor apãrute, inclusiv cu aprobarea transferurilor celor doi agenti de la IPJ Vaslui. Discutiile au fost legate si de ducerea la îndeplinire a programului de guvernare si punerea în practicã a unor mãsuri care sã conducã la dezvoltarea actiunilor în domeniul situatiilor de urgentã”, a spus prefectul Popica. Situatia a devenit tensionatã la Serviciul Înmatriculãri si Permise Auto Vaslui dupã ce, zilele trecute, o angajatã a ajuns, pentru a doua oarã, în Spitalul Judetean Vaslui, epuizatã de efortul depus la serviciu. Problema, cunoscutã la nivel central, pãrea fãrã rezolvare la Vaslui, atât timp cât cei din conducere refuzau deblocarea unor posturi care ar putea detensiona situatia. De când au fost scoase taxele auto, ghiseele Serviciului au fost luate cu asalt de cãtre cei care doresc înmatricularea masinilor proprii sau de cãtre cei care vor sã sustinã examenul pentru obtinerea permisului de conducere. Pentru cei de la ghisee, aceste schimbãri s-au transformat într-un adevãrat cosmar, cu un program de muncã infernal, fãrã pauze si cu nervii întinsi la maxim pentru a face fatã sutelor de cereri zilnice. “Încã de acum trei sãptãmâni, am mers la conducerea Ministerului Administratiei si Internelor si am solicitat aprobarea unor transferuri si detasãri ale unor agenti de politie din cadrul IPJ Vaslui. Sunt douã posturi libere pe care dorim sã le ocupãm cu personal, în urmãtoarea perioadã, având deja un agent de politie care va fi detasat de la IPJ cãtre acest serviciu”, spunea, la acea vreme, prefectul judetului Vaslui. Din pãcate, pânã când Ministerul va face ceea ce trebuie, cei care muncesc acum în cadrul Serviciului fac fatã din ce în ce mai greu solicitãrilor din partea populatiei. În luna aprilie, aceeasi angajatã a ajuns la spital, dupã ce a lesinat în fata celor care asteptau în fata ghiseului. Martorii povestesc cã, în ziua respectivã, femeia a cãzut. S-a schimbat la fatã si colegii de serviciu au chemat o ambulantã. A fost dusã la Unitatea de Primiri Urgente în stare gravã, astfel cã medicii au fost nevoiti sã o adoarmã. Înainte de aceastã procedurã, i-au fãcut câteva analize si un computer tomograf.

Serviciul Înmatriculãri si Permise lucreazã pe avarie

Dupã ultimul episod în care o angajatã a fost preluatã cu ambulanta de la serviciu, au mai rãmas doar patru persoane care sã rezolve numãrul mare de solicitãri zilnice. Astfel cã, pe bunã dreptate, conducerea Serviciului este scepticã si asteaptã ca promisiunile sã se si materializeze. “Angajata care a fost luatã cu ambulanta este acum în concediu medical, astfel cã volumul de muncã s-a mãrit pentru cei rãmasi. La ghisee sunt patru persoane care trebuie sã facã fatã volumului mare de lucru si solicitãrilor zilnice. Astfel cã avem nevoie de oameni care sã munceascã aici si apoi putem discuta”, spune seful Serviciului. În acelasi timp, prefectul judetului spune cã, pânã la sfârsitul sãptãmânii, problema de la Permise se va rezolva.