|

Minor condamnat la reeducare pentru tentativã de viol!!

PEDEAPSÃ Sentintã blândã datã de judecãtorii bârlãdeni unui minor de 17 ani, din comuna Zorleni, care a vrut, anul trecut, sã violeze o femeie de 33 de ani, sofer de TIR în spatiul european. A primit un an si patru luni la reeducare, într-un centru pentru minori, urmând a plãti suma de 7000 de lei, în solidar cu tatãl sãu, daune morale femeii pe care a atacat-o.

Judecãtorii bârlãdeni au dat, ieri, sentinta în cazul tentativei de viol, comisã de un tânãr de 17 ani, Paul Constantin Cãpraru, anul trecut, în satul Popeni, comuna Zorleni. „Aplicã inculpatului Cãpraru Paul Constantin, mãsura educativã a internãrii într-un centru educativ pe o perioadã de 1 an si 4 luni pentru sãvârsirea infractiunii de tentativã la viol, mentine mãsura arestului la domiciliu dispusã prin încheierea de la data de 29.12.2017 fatã de inculpatul Cãpraru Paul Constantin, pânã la o nouã verificare, cel mai târziu la data de 13.04.2018. Mãsura este executorie. Admite în parte actiunea civilã formulatã de partea civilã N.A. si obligã inculpatul Cãpraru Paul Constantin în solidar cu reprezentantul legal Cãpraru Dorel la plata sumei de 7.000 lei cu titlu de despãgubiri pentru prejudiciul moral. Obligã pe inculpat la plata cheltuielilor judiciare cãtre stat în cuantum total de 1500 lei (din care suma de 700 lei pentru urmãrirea penalã).”, este sentinta, cam prea blândã, pentru ceea ce a fãcut minorul.

Vã reamintim cã, pe 3 septembrie anul trecut, un pustan de 17 ani, Paul Constantin Cãpraru, s-a simtit plin de energie si cu hormonii tropãind serios prin sânge. Cum era el asa „înfierbântat”, a pus ochii pe o vecinã de 33 de ani, femeie puternicã si cu familie, venitã recent acasã din spatiul european, unde munceste alãturi de sot, conducând TIR-uri prin toatã Europa. Tânãrul Cãpraru s-a gândit cã e rost de un viol si astfel s-a dus la vecina sa, aflatã prin curte, si a rugat-o sã vinã pânã la el acasã sã-l ajute sã mute un pat din curte în casã, pentru cã începuse sã plouã. Femeia de bunã credintã, cunoscându-l pe tânãr de mic copil, s-a dus sã-l ajute. Numai cã, în curte nu era niciun pat, iar el i-a spus cã patul e în casã, ridicat la perete si pe ãla voia sã-l dea jos. Au intrat în casã si pe hol femeia s-a trezit cã este trântitã la pãmânt, iar copilul pe care-l stia se transformase într-o bestie ce trãgea de zor de hainele ei, cerându-i insistent sã întretinã cu el raporturi sexuale. Femeia, care este una zdravãnã, de la tarã si hotãrâtã, s-a luptat cu el minute în sir, tipând si încercând sã scape. De douã ori a fost pusã la pâmânt si abia a reusit sã scape cu fuga din mâinile adolescentului înfierbântat. Cât a avut loc lupta în casã, mai multi vecini au auzit tipete în locuintã si, gândindu-se la ce este mai rãu, au sunat la 112 si au anuntat politia. Când au vãzut femeia ce a iesit tipând din casã si cu hainele rupte, având urme de bãtaie pe fatã si pe corp, oamenii au înteles ce s-a petrecut si au solicitat politiei sã vinã mai repede. Tânãrul a dispãrut de la domiciliu, iar femeia a mers la Politia Zorleni, unde a depus plângere pentru tentativã de viol, loviri si alte violente. Pustiul cu hormonii tropãind în el a fost gãsit de politisti dupã trei zile si a ajuns initial în arestul IPJ pentru 30 de zile, apoi în arest la domiciliu.