|

Minora de 12 ani, hãrtuitã din nou de un proxenet lãsat în libertate de justitia vasluianã!!

JUSTITIE OARBÃ Minora de 12 ani, din comuna Zorleni, care a întretinut relatii sexuale cu un individ de 27 de ani, Marian Nelu Anghel, condamnat cu suspendare pentru trafic cu minori de Tribunalul Vaslui, a fost contactatã si hãrtuitã de acesta din nou, pe 10 ianuarie. Prima faptã s-a petrecut pe 5 decembrie anul trecut, când minora, acum aflatã într-un centru al Directiei de Protectie a Copilului din Bârlad, se întorcea de la scoalã. Pe 10 ianuarie seara, Anghel Marian Nelu, din Zorleni, a venit la amantul mamei fetei de 13 ani, unde se afla si fata de 12 ani si încã patru minori cu ea, toti de la Complexul de Servicii Comunitare 2 Bârlad. Aici a luat-o din nou pe fata de 12 ani la întrebãri si a hãrtuit-o pentru a-si retrage plângerea de la politie. Politistii bârlãdeni, anuntati de cei de la Protectia Copilului, au mers la Zorleni si au identificat minorele, pe care le-au recuperat de la o mãtusã a fetei de 12 ani si le-au predat celor de la DGASPC Vaslui. „Nu stiu de ce nu se iau mãsuri pentru ca acest individ, atât de periculos pentru minorele protejate de noi, sã fie închis si umblã liber! Cred cã procurorii asteaptã sã-l protejãm si pe el, cã altfel nu-mi explic”, a precizat psihologul Ionel Brãtianu, din cadrul Centrului de Primire în Regim de Urgentã a Copilului Abuzat, Neglijat si Exploatat (CPRUCANE) Bârlad.

Cazul minorei din Zorleni, a cãrei mamã a apãrut la emisiunea Acces Direct, fãcând niste dezvãluiri socante, a fost intens dezbãtut de opinia publicã. Acum minora este sub protectia specialistilor împreunã cu ceilalti patru frati ai ei si vrea sã învete, dar trecutul ei si al incredibilei sale mame, care a fãcut-o practic de râs si a obligat-o sã se prostitueze cu Nelu Marian Anghel, individul de 27 de ani, o ajunge din urmã. Dupã ce pe 5 decembrie fata a fost luatã pe sus de individ când se întorcea de la scoalã si a fost agresatã, acum din nou fata a suferit un alt soc, mai mare, când pe 10 ianuarie, seara, dupã ce a plecat fãrã bilet de voie de la supraveghetor, la Zorleni, la locuinta mamei sale, a fost gãsitã de Nelu Marian Anghel. Acesta a început sã o ameninte ca sã-si retragã plângerea de la politie, iar la final a luat-o pe fata de 12 ani, pe cealaltã de 10 ani si pe încã trei copii de la Complexul de Servicii Sociale 2 Bârlad, la el acasã, unde au fost gãsite de politistii din Bârlad. „La politie a sunat supraveghetorul locuintei protejate, pe 10 ianuarie, la orele 17.55, anuntând cã douã minore din locuintã au plecat de la orele 10.00, fãrã bilet de voie, în oras. Împreunã cu ele mai erau încã trei minori de la Complexul de Servicii Comunitare 2 Bârlad, tot fãrã bilet de voie. Au luat un microbuz si au ajuns la Zorleni, la locuinta mamei fetei de 12 ani, iar acolo l-au gãsit doar pe concubinul mamei. În timp ce erau acolo, a venit N.M.A, care a rugat fata de 12 ani sã îsi retragã plângerea de la politie, dupã care acesta a plecat. Fetele au plecat si ele la mãtusa fetei de 12 ani, unde au fost gãsite de politisti, au fost preluate si predate celor de la Protectia copilului”, a spus Silvia Manta, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Vã amintiti de cazul vasluiencei Monica Ungureanu, mamã a cinci copii, de loc din Zorleni, care a fost aproape o sãptãmânã, searã de searã, la Acces Direct, sub pretextul cã îsi vrea acasã copiii luati de DGASPC Vaslui? Când a început însã sã povesteascã, cu o nonsalantã înfiorãtoare, faptul cã ea, când nu are bani, practicã prostitutia prin sat, cã tatãl copiilor este în închisoare pentru furt, iar fiul mai mare este cercetat de Politie pentru cã si-ar fi violat sora de 12 ani, invitatii din platou au rãmas socati. ”Dar ce oameni sunt acolo, la Vaslui? Chiar nu ia nimeni mãsuri cu asemenea situatii?! Ce sat este acela? E sãlbãticie, ce e?”, a exclamat unul dintre invitati, etichetând astfel un întreg judet, pentru promiscuitatea unei individe, dornice de afirmare. Ei bine, fata Monicãi Ungureanu, care are 12 ani, aflatã sub tutela Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Vaslui (DGASPC), este urmãritã de acest bãrbat de 27 de ani cercetat într-un dosar penal tocmai pentru cã a întretinut relatii sexuale cu adolescenta. Agresorul, nimeni altul decât Marian Nelu Anghel, din Zorleni, este cunoscut cu antecedente penale, fiind condamnat pentru proxenetism, în prezent acesta aflându-se în perioada de supraveghere. Minora de 12 ani a fost bãtutã în seara de 5 decembrie, anul trecut, imediat dupã ce a iesit de la scoalã. Fata învatã la o scoalã în apropiere de centrul unde este institutionalizatã, iar dupã ce a iesit de la ore, a fost acostatã de Marian Nelu Anghel care i-a cerut sã discute undeva despre relatia lor. Acesta este cercetat în libertate, într-un dosar penal pentru act sexual cu minor, victimã fiind chiar fata de 12 ani, dosarul fiind pe rol la Judecãtoria Bârlad. Desi în 2013 acesta a primit o condamnare de 3 ani pentru trafic cu minori, pedeapsa a fost cu suspendare! Anghel este în perioada de supraveghere, dar pânã acum, desi a încãlcat clar sentinta datã de Tribunalul Vaslui, el este tot în libertate. Si nu se lasã „intimidat” de faptul cã fata de 12 ani i-a spus cã nu-l mai vrea si sã o lase în pace! Vã mai reamintim cã fata a ajuns la DGASPC Vaslui cu ceilalti patru frati, dupã ce s-a constatat cã mama lor, care îi crestea singurã, nu prezintã garantii morale.

Psihologul Ionel Brãtianu, îngrijorat de atitudinea sfidãtoare a proxenetului liber!

„Este pentru a treia oarã când agresorul ne demonstreazã cã poate fenta orice demers pentru a supune în continuare victima diferitelor forme de hãrtuire si intimidare, în cadrul procedurilor judiciare. Cred cã se asteaptã sã-l luãm si pe agresor sub protectie”, a spus Ionel Brãtianu, psiholog si specialist al CPRUCANE Bârlad, unde sunt institutionalizati copiii femeii din Zorleni. „Femeia a recunoscut cã se prostitua si pe fondul acestor relatii aveau loc scandaluri cu bãrbatii cu care trãia în concubinaj. De altfel, ultimul concubin al mamei a fost chiar Marian Nelu Anghel, care ulterior a corupt si pe fiica acesteia, întretinând raporturi sexuale cu ea, chiar dacã avea doar 12 ani. Mai mult, proxenetul ignorat de autoritãti, de politie, de judecãtorii care l-au lãsat în libertate, a învãtat-o pe fatã sã spunã cã a fost violatã de fratele ei mai mare, pentru ca sã fie el bãnuit de viol! Fiind acum institutionalizatã la un centru din Bârlad, specialistii psihologi au reusit sã o facã pe minorã sã spunã exact ce i s-a întâmplat, ea fiind inclusã într-un program de consiliere psihologicã, pentru a trece peste traumele îngrozitoare care i-au marcat copilãria.”, a mai precizat Ionel Brãtianu.

SENTINTA DATÃ PROXENETULUI:

http://portal.just.ro/89/SitePages/Dosar.aspx?id_dosarâ8900000000048203&id_instâ89

CITITI SI: http://www.vremeanoua.ro/o-prostituata-cu-cinci-copii-terfeleste-imaginea-judetului-la-tv