|

Minorã de 15 ani hãrtuitã si terorizatã de un individ, politia impasibilã!

NU AU ÎNVÃTAT NIMIC DIN CAZUL CARACAL

DE NECREZUT…De mai bine de doi ani, o fatã de 15 ani din Gara Banca trãieste un cosmar! Minora este urmãritã, hãrtuitã si amenintatã cu moartea de un individ de 36 de ani, Gigi Hrituc, din aceeasi localitate, care a afirmat cã este îndrãgostit de ea si dacã nu-i cedeazã o omoarã! Mai mult, sâmbãtã, 31 august, acesta a sãrit gardul ziua în amiaza mare, cu un cutit în mânã, stiind cã pãrintii fetei erau plecati din localitate. Fata a tipat si el a fugit, iar dupã ce a sunat la 112, politia a venit dupã trei ore!, timp în care minora a tremurat de fricã si a cerut ajutor vecinilor. Politistii nu au luat nicio mãsurã împotriva individului, ba chiar i-au spus fetei cã „dacã era drãgutã cu el acum nu o mai ameninta”! Mama minorei hãrtuite este decisã sã cearã ordin de protectie împotriva individului dezaxat si nu se lasã pânã când acesta nu va fi tras la rãspundere pentru cosmarul pe care fiica sa îl trãieste.

O minorã de 15 ani, din Gara Banca, comuna Banca, elevã la o scoalã din Bârlad, ne-a cerut disperatã ajutorul, deoarece încrederea în politie si în sloganul „Sigurantã si Încredere” tinde spre zero! Fata ne-a povestit cu lux de amãnunte cosmarul prin care trece de mai bine de doi ani, din cauza unui individ care ar putea sã-i fie tatã! Gigi Hrituc, de 36 de ani, din aceeasi localitate, este lulea îndrãgostit de frumoasa minorã, încã de când ea avea 12 ani! De atunci i-a pus gând rãu, sã o batjocoreascã, dar vigilenta pãrintilor fetei a fost maximã! De nenumãrate ori individul i-a tinut calea fetei, s-a tinut dupã ea, a amenintat-o cã dacã nu se culcã cu el o omoarã, cã n-o lasã sã fie a nimãnui! De mai multe ori mama fetei a ajuns la politie ca sã facã plângere, numai cã individul venea la poarta lor si se ruga în genunchi sã fie iertat cã altfel intrã la puscãrie si se jura cã nu mai face. Dar, vorba proverbului, „chelea rea si rãpãnoasã, ori o bate ori o lasã”. Gigi Hrituc a continuat sã îi tinã calea fetei! Mai mult, sâmbãtã, 31 august, acesta a aflat cã fata este acasã singurã si cã pãrintii ei sunt plecati din localitate la un botez. Si a vrut sã-si ducã planul la îndeplinire! A intrat peste fatã în curte, sãrind gardul, cu un cutit în mânã! Iatã ce ne-a spus fata: „De câtiva ani acest individ îmi tot tine calea spunând cã s-a îndrãgostit de mine. Aveam 11-12 ani si el are 36 de ani. El a crezut cã mã poate avea cu forta! Mã oprea pe drum, mã ameninta, mã trãgea de mânã sã mã duc cu el, cã dacã nu mã culc cu el mã bate, mã omoarã, dã foc la casã, cum de altfel a si fãcut! Chiar ne-a dat foc la casã acum ceva timp! Eu l-am repins mereu, le-am spus pãrintilor, dar el nu a tinut cont nici de ei. Mã ameninta pe mine cã dacã le spun va fi mai rãu! Bate pe mama, bate pe tata, pe toatã lumea. L-am înregistrat când mã ameninta, am dat filmarea la politie la Banca, dar domnii politisti au zis cã nu pot face nimic. Nu s-a mai luat totusi de mine câtva timp, pânã sâmbãtã, pe 31 august! Mama si tata erau la un botez la Brasov, iar eu am rãmas singurã cu surorile mele mai mici acasã. El a venit dimineatã la mine acasã si de la poartã râdea si mã întreba de fac. Eu nu i-am rãspuns defel, cã îl evit cât pot, dar el a început sã zicã <<Dar tu crezi cã eu sunt prost, nu stiu cã pãrintii tãi sunt plecati la Brasov la o cumãtrie? Lasã cã vezi tu desearã!>> mi-a spus el!”, ne-a povestit fata, traumatizatã de ce a trãit!

Cosmarul minorei si indolenta politistilor!

„Vã rog sã mã credeti cã toatã ziua m-am gândit cã ãsta vine peste mine, îl simteam în spatele meu parcã, eram îngrozitã! Am culcat fetele, surorile mele, de care aveam grijã si pe la orele 13:00 am simtit cã se aude o tablã! El sãrise gardul la noi si si-a azvârlit papucii peste gard. Am crezut cã este un animal, cã se auzeau pasi, dar era el, care voia sã intre în casã printr-un loc unde sã nu-l vãd eu si sã mã prindã în casã! Am iesit afarã, m-am uitat, si când am întors capul era el în spatele meu cu un cutit în mânã! Când am vãzut, m-am panicat! Nu aveam telefonul, era în casã si am început sã tip << Mamaie, mamaie>> si atunci el a fugit! Am sunat imediat la 112, era 13:30! De nenumãrate ori am sunat, dar mi-au spus cã politistii sunt la o bãtaie la Vutcani si abia la 16:30 au venit! Eu mereu le-am spus sã vinã, iar ei spuneau cã au ceva important de fãcut. Le-am spus „dar viata mea nu este importantã?” În sfârsit, au venit la 16:30 si au început sã mã întrebe cum s-a întâmplat, iar unul din politisti mi-a spus <<Domnisoarã, dar de ce nu i-ati dat atentie dimineatã?>>. Am înlemnit când am auzit. Politistul era de la Vaslui, atât stiu. Eu am zis cum sã-i dau atentie, ce era sã fac, sã-l invit la o cafea? Si tot el, politistul s-a supãrat si mi-a zis cã nu am bun simt! Mi-a zis cã ce dosar sã-i facã, de violare de domicliu? I-am zis cã eu nu pot sta în picioare de fricã si atunci ne-au lãsat politistii, pe mine si surorile mele la o vecinã, ca sã dormim acolo, sã nu fim expuse. A doua zi când a venit mama, i-am spus tot si pãrintii mei, amândoi, s-au dus la el, iar acesta le-a spus cã nu se lasã pânã nu mã omoarã. Am depus plângere de luni dimineatã (2 septembrie – n.r.), pentru violare de domiciliu si amenintare, dar pânã acum nu s-a întâmplat nimic. Vã rog sã mã credeti cã mi-e fricã sã stau singurã în casã, pleacã mama, plec si eu cu ea! Nu mai pot de fricã. Cum sã trãiesc în aceastã teroare? Când se va sfârsi? Adicã un dezaxat este protejat de politie? Cã nu înteleg! Nimic nu i-a spus nimeni, nu l-a chemat nimeni! Mai mult, ni se spune sã fim pusi fatã în fatã la Politie! Adicã el mã hãrtuieste si amenintã cu moartea si trebuie sã fim confruntati la Politie? Unde? La Banca? Pãi nu i-au fãcut nimic de trei ani de când mã hãrtuieste. Tot spun cã este nebun, cã are carnet rosu de nebun. Miercuri am fost ultima datã la politie la Banca si mi-au spus cã este trimis dosarul la Vaslui”, a spus fata dezamãgitã si speriatã de ceea ce trãieste.

Politia a deschis douã dosare penale împotriva lui Hrituc!

Portãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghitã, ne-a precizat referitor la acest caz cã în cauzã s-au deschis douã dosare penale. „Noi am fost sesizati pe data de 31 august si pe data de 2 septembrie, odatã de minorã si pe 2 septembrie de tatãl sãu. Sesizãrile priveau infractiunile de amenintare si violare de domiciliu si ulterior o infractiune de amenintare. Sunt deschise douã dosare de cercetare penalã , unul pentru amenintare si altul pentru amenintare si violare de domiciliu. Odatã cu audierea minorei s-au extins cercetãrile si cu privire la infractiunea de hãrtuire. Pânã la momentul din 31 august nu am fost sesizati pe nicio cale despre alte fapte. Se fac cercetãri sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Bârlad, urmând a se lua mãsurile legale.