|

Minorã în scaunul cu rotile, batjocoritã de concubinul mamei!

DE NECREZUT… Caz cutremurãtor la Bârlad, unde o adolescentã de 15 ani, cu grad de handicap ridicat, a fost abuzatã sexual de concubinul mamei. Bãrbatul de 46 de ani, Petrisor S., ar fi trebuit sã aibã grijã de fatã, cât mama acesteia a fost plecatã la tarã, doar cã, individul a profitat de imposibilitatea fetei de a se apãra si a batjocorit-o. Fata are un handicap locomotor grav, având paralizie cerebralã. Violul s-ar fi petrecut, în noaptea de 17/18 ianuarie, când aceasta era la domiciliul tatãlui vitreg, pe strada Cpt. Grigore Ignat, în zona cãsutelor sociale. A fost lãsatã acolo de mamã, în grija iubitului ei, deoarece ea a plecat într-o comunã de lângã Bârlad, unde are o casã primitã mostenire.Când s-a întos la Bârlad, fata i-a spus mamei ce s-a întâmplat iar pe 20 ianuarie, femeia a depus plângere la politie împotriva concubinului, acuzându-l cã a violat fetita fãrã apãrare. Politistii au deschis un dosar penal pentru infractiunea de viol, au emis un ordin de restrictie împotriva suspectului, cercetãrile fiind în plinã desfãsurare. În acest caz s-a implicat si Protectia Copilului care a deschis o anchetã socialã si a asistat minora la audierile care au avut loc. Suspectul este încã în stare de libertate.

Un bãrbat de 46 de ani, Petrisor S., din Bârlad este cercetat de politistii bârlãdeni într-un dosar penal pentru cã si-ar fi violat fata vitregã, de 15 ani. Minora are un grad ridicat de handicap, avânt tetraparezã spasticã, paralizie cerebralã si un retard mintal grav, neavând niciun fel de discernãmânt. Dupã cum am aflat pe surse, fata a fost violatã de tatãl vitreg în noaptea de 17/18 ianuarie, când ea se afla la domiciliul suspectului, lãsatã de mamã. Minora urma sã fie dusã la medic si, pentru cã este greu trasportabilã, a fost lãsatã la Bârlad, cu tatãl vitreg, care are domiciliul la cãsutele sociale de pe strada Cpt. Grigore Ignat. Mama fetei a venit pe 19 ianuarie seara, din comuna unde locuieste fãrã forme legale, undeva lângã Bârlad, iar fata i-a povestit cum a fost atacatã si violatã de bãrbatul pe care îl numea tatã vitreg. Furioasã, femeia a mers întins la Politia Bârlad, pe 20 ianuarie dimineata, unde a depus plângere pentru viol pe numele concubinului. Imediat s-au luat si primele mãsuri, politia demarând ceretãrile si a anuntat totodatã si Protectia Copilului din Vaslui.

„La solicitarea Politiei, un reprezentant al institutiei noastre a participat la audierea minorei, cazul fiind anchetat de cãtre organele penale competente. La acest moment, minora locuieste alãturi de mamã la un domiciliu diferit de cel al agresorului,  iar în ceea ce priveste  interventia institutiei noastre, aceasta va viza  acordarea serviciilor de consiliere si suport psiho – emotional pentru minorã.”, a precizat Irinia Câmpeanu, purtãtorul de cuvânf al Directiai Generale de Asistentã Socialã si Protectie a Copilului (DGASPC) Vaslui.

Bãrbatul are ordin de restrictie

Politistii bârlãdeni au emis un ordin de protectie provizoriu împotriva concubinului suspect de viol. „La Politia Bârlad a fost depusã o sesizare pentru viol. Au fost demarate cercetãrile, s-au fãcut solicitãri la IML pentru constatarea medico-legalã a faptei, s-au fãcut perchezitii. S-a deschis dosar penal în care se continuã cercetãrile sub aspectul comiterii infractiunii de viol si s-au dispus toate mãsurile care se impun într-o astfel de situatie, inclusiv emiterea unui ordin de protectie provizoriu, pe data de 24 ianuarie, care este depus pentru confirmare la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad. Cercetãrile continuã pânã la solutionarea cauzei”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IJP Vaslui. Bãrbatul suspect de viol este cercetat, deocamdatã, în stare de libertate, urmând ca astãzi sã fie prezentat la Parchetul Judecãtoriei Bârlad pentru audieri si luarea mãsurilor legale. Minora de 15 ani violatã este în custodia mamei, urmând a fi efectuate anchete sociale de cãtre DGASPC Vaslui si Primãria comunei unde locuieste fãrã forme legale cu mama sa, pentru a se stabili dacã se impune luarea vreunei mãsuri privind securizarea victimei într-un centru specializat pentru victimele violentelor familiale.