|

Minorul rãpit anul trecut, în plinã stradã la Vaslui, a intrat în pãmânt

CÃUTÃRI …Dispãrut fãrã urmã de aproximativ un an, dupã ce a fost rãpit în plinã stradã, Tibuleac Mãdãlin Giuliano este cãutat acum international. Fotografia împreunã cu descrierea sa pot fi vãzute pe site-ul IGPR, sectiunea “Persoane urmãrite”. Nu existã vesti cã minorul ar fi fost gãsit si nimeni nu mai stie nimic de el. Ancheta politistilor bate pasul pe loc în conditiile în care mama acestuia, Lia, asa cum îi spun apropiatii, a recunoscut, în direct la o emisiune TV, cã a orchestrat întreaga poveste. Mai mult, femeia a recunoscut cã rãpitorii sunt, de fapt, rudele ei si totul a fost pus la cale cu ajutorul minorului, chiar dacã, tatãl lui, Giani Tibuleac, spunea cã nu a fost posibil acest lucru.

Cãutãrile minorului rãpit în vara anului trecut, în plinã stradã, din masina tatãlui lui, au trecut acum la alt nivel. Mãdãlin Giuliano Tibuleac este dat în urmãrire internationalã si fotografia sa, însotitã de câteva date personale, poate fi gãsitã pe site-ul IGPR, la sectiunea “persoane urmãrite”. Chiar si asa, deocamdatã nu sunt semne cã minorul ar fi de gãsit si ancheta bate pasul pe loc. Chiar dacã a dispãrut de aproximativ un an si mama minorului, cunoscutã de apropiati drept Lia, a recunoscut, în direct la o emisiune TV, cã ea este cea care a pus la cale întreaga poveste si cã rãpitorii ar fi, de fapt, rude ale ei, Giuliano rãmâne de negãsit. “Copilul i-a recunoscut pe cei cu care a fugit. Sunt rude ale mele”, spunea, mama copilului. De asemenea, întreaga scenã a fost suprinsã de camerele de supraveghere montate în apropiere. Cu toate acestea, politistii vasluieni nu au, pânã la aceastã orã, destule informatii care sã ducã la prinderea rãpitorilor si la recuperarea lui Mãdãlin. Astfel, teoria lansatã de tatãl minorului rãpit, conform cãreia acesta a putut fi scos din tarã, prin Republica Moldova, prinde tot mai mult contur în conditiile în care autoritãtile au reactionat destul de târziu. Mai exact, rãpirea a avut loc în iulie 2018, la o trecere de pietoni din Crucea Gãrii, în jurul orei 12.15. Din acel moment, au trecut aproape 8 ore pânã când a fost datã alarma de rãpire, au început cãutãrile si copilul a fost dat în consemn la granitã. “Teoretic, sunt sanse ca fiul meu sã fie gãsit dar, practic, aceste sanse sunt zero”, spunea si tatãl lui Mãdãlin. În continuare, rãmâne de vãzut când si dacã politistii vasluieni vor reusi sã dea de urma rãpitorilor si minorul sã fie recuperat si predat tatãlui în conditiile în care, legal, acesta are custodia.

Amenintat cu moartea de rãpitori si de mama copilului

Tatãl lui Giuliano a povestit cã zilele dinaintea rãpirii au devenit un adevãrat cosmar pentru el dupã ce au început sã curgã amenintãrile. Spunea cã a fost amenintat cu moartea de cãtre mama copilului, dar si de cãtre unul dintre rãpitori. “În fiecare zi sunt amenintat cu mesaje pe telefon. Am primit mesaje în englezã de la un francez si în româneste de la ea. Îmi spun cã o sã ajung în saci, cã o sã-mi taie picioarele sau cã o sã-mi omoare nepoatele. Nepoatele sunt trimise acum de aici, departe. Am fost sunat si m-a întrebat de ce am fost la Politie si cã, în douã zile, îmi va face felul”, a povestit bãrbatul. De asemenea, bãrbatul sustine cã planul rãpitorilor pãrea sã fie altul si cã atât el, cât si copilul au fost urmãriti. A povestit cã, în ziua respectivã, se oprise la un bar din apropierea locului în care a avut loc rãpirea si a bãut o cafea. A plecat cu câteva clipe înainte ca cei doi rãpitori sã-i prindã în acea locatie, astfel cã au fost opriti în trafic. Spune cã nu a reusit sã vadã mare lucru pentru cã a fost strâns de gât în timp ce copilul era scos din masina sa si dus în alta de culoare albã. A reusit sã se elibereze si a demarat în trombã, dar nu a mers decât o foarte scurtã distantã. A întors capul spre bancheta din spate unde era copilul si atunci a vãzut cã acesta dispãruse. A oprit si a sunat apoi la 112 dupã ajutor. “Pur si simplu am fost opriti în trafic. M-au urmãrit si au stiut exact ce am fãcut. Am fost la un bar, am bãut o cafea si, dupã ce am plecat de acolo, au venit si ne-au iesit în fatã. Cred cã au ajuns târziu la bar si nu ne-au mai gãsit acolo. În momentul în care am fost atacat, au vorbit în francezã. Sunt francezi amândoi si i-am recunoscut în pozele de la Politie. Si în Italia am mai fost urmãrit de aceiasi indivizi. Cu sigurantã au fost pusi de femeia cu care am copilul”, a mai spus tatãl lui Giuliano. Despre cei doi rãpitori, bãrbatul spune cã ambii erau francezi si cã, cel putin cu unul dintre ei a mai avut de a face, în Italia si Germania. Mai mult, spune cã acea persoanã ar fi fost politist francez din trupele antitero si cu care fosta sa concubinã ar avea acum relatii strânse. Despre femeie povesteste cã ar avea legãturi strânse cu lumea interlopã parizianã si cã, o perioadã, a practicat prostitutia. “În Franta, stiu cã a fost prostituatã o perioadã. A adus si în Bârlad un traficant de droguri arestat acum în Franta si un criminal cu 8 crime la activ. Are legãturi cu mai marii interlopi din Franta si nu cu oricine. Stiu sigur, dupã ce l-am recunoscut din pozele de la Politie, cã unul dintre rãpitori este fost politist francez din trupele antitero”, a declarat tatãl copilului rãpit.