|

Minune înainte de Crãciun: o preoteasã si cei doi îngerasi ai sãi au scãpat miraculos dintr-un cumplit accident

CUMPLIT... Preoteasa si cei doi copilasi au scãpat ca prin minune, dintr-un teribil accident rutier

INCREDIBIL… La volanul masinii fãcutã zob ieri, în accidentul grav, petrecut aproape de satul Gura Vãii, se afla preoteasa si cei doi copilasi ai preotului Flavius Iosif, parohul satului Pogãnesti, comuna Stãnilesti. Celor care au trecut ieri dimineatã prin zonã si au vãzut masina zdrobitã si lipitã, practic, de copacul de care s-a izbit, nu le-a venit sã creadã cã preoteasa, în vârstã de 29 de ani, si copiii de 7 si respectiv 4 ani, au scãpat cu viatã, dintr-un asemenea accident. Numai un miracol divin i-a putut salva, iar cei care cunosc familia preotului Iosif de la Pogãnesti, sunt convinsi cã minunea aceasta este o rãsplatã pentru toatã râvna cu care parohul îsi slujeste comunitatea. E mereu acolo unde îl cheamã credinciosii, se implicã în educatia copiilor din sat si a format un cor inimos, numit “Prietenii Sfântului Nicolae”. Supravietuirea miraculoasã a preotesei si a copiilor lor nu poate fi scoasã, asadar, din contextul acestor fapte bune, pe care familia preotului Iosif le face de câtiva ani în parohia pe care o pãstoreste.

Ieri dimineatã, autoritãtile au fost alertate cu privire la un accident grav, petrecut pe DN 24A, la iesirea din Husi spre Fãlciu. Persoana care a sunat grabnic la 112 a spus cã este vorba despre o mamã cu doi copii mici în masinã. Femeia era încarceratã. Spre locul accidentului au pornit de îndatã, cu o autospecialã pentru descarcerare, o ambulantã de tip B2, EPA si douã ambulante tip B, apartinând Serviciului Judetean de Ambulantã Vaslui. Salvatorii au intervenit prompt, transportând cele trei victime, mama si cei doi micuti, la Spitalul din Husi. Medicii au spus cã femeia, în vârstã de 29 de ani, prezenta un traumatism de membru inferior, iar copiii, bãietelul de 7 ani si fetita de 4 ani, au scãpat doar cu contuzii usoare. Pânã si salvatorii care au intervenit în acest caz s-au minunat de faptul cã preoteasa si copiii ei au scãpat, în ciuda masinii care a fost fãcutã zob, rãsucitã aproape în jurul pomului de care s-a izbit, cu violentã. “Eu n-am crezut cã este posibil asa ceva. Masina sã fie fãcutã praf, iar persoanele din interior sã scape cu viatã si chiar cu rãni care nu pot pune viata în pericol. Este o minune de la Dumnezeu, asta e credinta mea”, a spus unul dintre cei care au intervenit în acest caz. De vinã pentru accidentul produs, au spus reprezentantii autoritãtilor, ar fi poleiul care era pe asfalt, la prima orã a diminetii, dar si ceata persistentã. Soferita care venea de la Pogãnesti si se îndrepta spre Husi a pierdut controlul asupra volanului pentru o clipã, fiind la un pas de tragedie.

“Dacã Dumnezeu i-a ocrotit familia în acest ceas foarte greu, este pentru cã dânsul este un slujitor vrednic”

Cei care cunosc familia preotului Iosif sunt convinsi cã salvarea celor mai dragi fiinte din viata sa nu poate fi decât o minune. Privind fiarele contorsionate ale masinii, oricine ar crede la fel. Preotul Iosif este unul dintre cei mai inimosi preoti din zona Husi. Acum acesta pãstoreste si la bisericuta din Chersãcosu, unde anul acesta a fãcut primul hram, spre marea bucurie a sãtenilor. Preotul de la Pogãnesti a înfiintat, cu copiii din parohie, un cor minunat, care poartã numele de “Prietenii Sfântului Nicolae”. “E un om tânãr si fãcut sã fie preot. Suntem norocosi cã îl avem. Dacã Dumnezeu i-a ocrotit familia în acest ceas foarte greu, este pentru cã dânsul este un slujitor vrednic, un preot care apãrã Biserica si vrea ca oamenii sã tinã la credinta lor din strãbuni”, cred sãtenii din Pogãnesti.