|

Mircea Diaconu, cel mai iubit dintre candidati, ajunge la Vaslui

SURPRIZÃ… Candidat la Presedintie, actorul Mircea Diaconu, cel mai votat dintre alesii vasluieni la europarlamentarele din 2014, vine astãzi, 11 septembrie, în municipiul Vaslui. În primii trei ani, dupã ce a câstigat mandatul de europarlamentar, Diaconu venea vara la Vaslui, pentru a se întâlni cu fanii sãi. Este de asteptat ca si la prezidentiale Diaconu sã repete figura frumoasã din 2014, atunci când sute de mii de români au avut încredere în el, desi era independent, si l-au trimis în Parlamentul European.

Cu cinci ani în urmã, la europarlamentare, pe judetul Vaslui, Mircea Diaconu a obtinut cu cinci procente mai mult decât PNL, respectiv 13 la sutã din optiunile electoratului din municipiul Vaslui, liberalii sustinând cã voturile obtinute de actor sunt ale unor liberali. Partidul National Liberal a obtinut doar 8% din optiunile electoratului din municipiul Vaslui la alegerile europarlamentare din 25 mai 2014, respectiv 1.215 voturi, cu cinci procente mai putin fatã de actorul Mircea Diaconu. Liberalii au spus, rusinati, cã voturile obtinute de actor erau, de fapt, venite din partea unor liberali si cã mentinerea lui Diaconu pe lista PNL ar fi reprezentat o capcanã pentru partid. „Explicatia obtinerii unui numãr atât de mare de voturi de cãtre Mircea Diaconu este datã de faptul cã este un om cunoscut, constient cã voturile lui sunt ale unor liberali. Însã, dacã l-am fi mentinut pe lista noastrã de europarlamentari cu sigurantã aceasta nu ar fi fost validatã si atunci ar fi rãmas incompletã, ceea ce nu ne-ar fi permis sã avem reprezentanti în birourile sectiilor de votare. Aici a fost capcana. Oricum, eu îl consider un liberal pe Mircea Diaconu”, spunea fostul presedinte al PNL Vaslui, Florin Ciurariu. La acelasi moment, liderul organizatiei judetene Vaslui a PSD, Dumitru Buzatu, îi aprecia pe cei care îl votaserã pe Mircea Diaconu la alegerile europarlamentare, care astfel au refuzat sã mai acorde încredere partidelor politice. „S-a dovedit încã o datã cã dupã PSD a doua forta politicã în Vaslui este Mircea Diaconu. De aceea, foarte multi edili trebuie sã fie îngrijorati de momentul în care Diaconu se va hotãrî sã candideze la primãrie”, fãcea, Buzatu, o glumã.

Vizita actorului Mircea Diaconu în redactia Vremea Nouã, în iulie 2015: “Vin sã mã întâlnesc cu oamenii din Vaslui, care mi-au scris si au spus cã mã sustin”

Nici acum, vasluienii nu au uitat rolurile memorabile interpretate de marele actor în filme cu adevãrat remarcabile, iar acesta si-a creat imaginea unui om curat, fãrã jocurile de culise din jur. Mircea Diaconu a ajuns în redactia VRN, în vara anului 2015, spunând cã “Am venit sã mã întâlnesc cu niste oameni, am avut în jur de 20 de oameni care mi-au scris mesaje, scrisori de simpatie, iar eu am spus cã voi trece prin Vaslui sã-i vãd. De aceea am ajuns aici”. „A venit o doamnã, prin 2014, si mi-a pus în masinã o oalã cu mâncare, sarmale, parcã. Am mai primit si niste cozonac”, spunea, râzând, actorul si fostul europarlamentar român.