|

Misiune imposibilă! Primăria Bacău trebuie să monteze în timp record dispensere cu gel dezinfectant în peste 3700 de scări de bloc

Conform noii ordonanțe militare emisă duminică seară, primăriile trebuie să dezinfecteze scările de bloc și să monteze dispensere cu gel dezinfectant la fiecare scară. Măsura prevăzută însă de autoritățile centrale dă bătăi de cap mari primarilor, având în vedere urgența aplicării, dar mai ales magnitudinea acesteia.

În municipiul Bacău, primăria ar trebui să monteze dispensere la peste 3700 de scări de bloc. Pe lângă achiziția cantității mari de dispensere și lichid dezinfectant, municipalitatea se confruntă și cu lipsa de personal pentru această operațiune.

„Ce pot spun este că suntem în procedură de lucru ca să satisfacem cerințele acestei ordonanțe. Începem procedurile de achiziție a materialelor. Trebuie spus că sunt peste 3700 de scări de bloc în municipiul Bacău. De asemenea, există problema personalului. Noi avem sute de apeluri telefonice de la persoane vârstnice care ne solicită sprijinul și pe care trebuie să îi ajutăm”, a declarat primarul Cosmin Necula pentru zdbc.ro. Acesta a ținut să precizeze că Primăria Bacău a luat măsura dezinfecției la scările de bloc înainte ca aceasta să fie prevăzută de ordonanțele militare.

O altă problemă ar putea fi paza acestor dispensere cu gel. Lipsa stocurilor de dezinfectant din magazine, ar putea determina mulți cetățeni de rea-credință să-și facă stocuri personale din dispenserele montate pe casa scării….https://zdbc.ro/primaria-bacau-trebuie-sa-monteze-dispensere/