|

Mister dezlegat. Procurorii au scos dintr-un dosar un mort, deși acesta era viu

Un primar din Botoșani a fost scos dintr-un dosar după ce a fost declarat mort de anchetatori. Lucian Borfotină, primarul PSD al comunei Cristești, este cât se poate de viu și pasează responsabilitatea pe predecesorul lui care este, într-adevăr, mort.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani, Dorina Dragomir, a clasat dosarul pe motiv că primarul este mort.

Borfotină este cercetat, alături de secretarul comunei, Bogdan Peţenchea, în baza sesizării unei foste juriste a primăriei, Elena Brehuescu.

Femeia a fost concediată în martie 2017, repusă în funcție de instanță și, ulterior, destituită din nou. De atunci, își caută dreptatea în justiție, considerând că a fost victima unui abuz. Există mai multe cauze pe rolul instanțelor și o anchetă penală care îl vizează pe primarul Borfotină și pe secretarul Pețenchea.

Într-una din acestea, Parchetul a transmis Tribunalului Botoșani o adresă în care arată că acuzațiile formulate împotriva primarului comunei Cristești au fost clasate pe motiv că ar fi mort: „Urmare a adresei dumneavoastră  (…) vă facem cunoscut că în dosarul penal  nr. 4338/P/2017, având ca obiect plângerile formulate de numita Brehuescu Elena, s-a dispus la data de 20.09.2019, clasarea cauzei cu privire la infracțiunea prev. de art. 298 Cod Penal, întrucât a intervenit decesul făptuitorului (…)“. …https://evz.ro/mister-dezlegat-procurorii-au-scos-dintr-un-dosar-un-mort-desi-acesta-era-viu.html