|

Mitropolitul Teofan va oficia slujba de înmormântare a mamei principelui Radu Duda. Mesajul înduiosãtor al Regelui Mihai

ÎNORMÂNTARE REGALÃ LA BÂRLAD

DOLIU LA BÂRLAD Slujba de înmormântare a dr. Gabriela Duda, mama Principelui Radu, va avea loc în Bârlad, joi, 14 septembrie, la Biserica Sfântul Dumitru (în spatele Primãriei Bârlad), la orele 13.00. Slujba va fi tinutã de Înaltpreasfintitul Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, iar la funeralii va veni înteaga Casã Regalã a României. Regele Mihai a transmis celor doi fii ai Gabrielei Duda, Radu si Dan Gabriel, un mesaj de condoleante extrem de sensibil. Joi, Bârladul va avea parte de o înmormântare regalã, la care presa va avea acces doar în fata bisericii, nu si la Cimitirul „Eternitatea”. Gabriela Duda a fost depusã asearã la Biserica „Sf. Dumitru”, iar publicul va putea sã-si ia rãmas bun de la ea între orele 9.00 – 19.00, conform protocolului Casei Regale a României. Asearã a avut loc slujba religioasã, la care au fost invitate sã participe doar oficialitãtile Bârladului: primarul, viceprimarul, conducerea CARP Bârlad si rudele mamei principelui Radu Duda din Bârlad, accesul presei fiind interzis.

Slujba de înmormântare a dr. Gabriela Duda, mama Principelui Radu, va avea loc în orasul Bârlad, joi, 14 septembrie, la Biserica ”Sfântul Dumitru” (str. Vasile Lupu, nr. 1), la orele 13.00, si va fi înhumatã la Cimitirul ”Eternitatea” (Str. Cerbului, nr. 13), la orele 14.00. Accesul reprezentantilor presei va fi permis în fata Bisericii ”Sfântul Dumitru”, se mentioneazã în comunicatul trimis de Casa Regalã. La înmormântare va participa Înaltpreasfintitul Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, precum si toti reprezentantii Casei Regale a României.

Mesaj tulburãtor al Regelui Mihai cãtre cei doi fii ai Gabrielei Duda

Majestatea Sa, Regele Mihai, a transmis un mesaj de condoleante, prin intermediul unei scrisori, dupã anuntul mortii mamei Principelui Radu, medicul Gabriela Duda.

„Dragã Radu si Dan, Am primit cu inima strânsã vestea tristã. Îmi pare nespus de rãu si mã gândesc la amândoi prin ce treceti acum, fiindcã stiu cât de dureroasã este pierderea mamei! Vã sunt alãturi în aceste momente de suferintã si mã rog pentru sufletul Gabrielei. Era o fiintã nobilã de o delicatete rarã! Dumnezeu sã o aibã în pazã! Mihai”, se aratã în scrisoarea semnatã de Regele Mihai, postatã pe site-ul Casei Regale.

Vã reamintim cã pe 11 septembrie, Casa Regalã a României a anuntat cã mama Principelui Radu, medicul Gabriela Duda, a decedat, în noaptea de duminicã spre luni, la un spital din Iasi.

Gabriela Constandache s-a nãscut la 6 martie 1938 la Bârlad, a absolvit Universitatea de Medicinã si Farmacie din Iasi în anul 1961 si a urmat o carierã medicalã. A fost medic de tarã, apoi medic specialist de laborator, cu specialitatea microbiologie. Gabriela Constandache s-a cãsãtorit cu profesorul doctor René Duda în anul 1957, acum exact saizeci de ani. Au avut doi fii, pe Principele Radu al României, nãscut la 7 iunie 1960 la Iasi, si pe medicul Gabriel-Dan Duda, profesor asociat la Universitatea Harvard din Statele Unite ale Americii, nãscut la 16 iunie 1968, la Iasi. René Duda a decedat în anul 1999.