|

Moarta vie de la Ciocani: procurorii sustin cã Adriana Motas trãieste si este în Italia!

MISTER ADÂNC…S-au împlinit sase ani de când Adriana Motas, atunci de 17 ani, din comuna Ciocani, a dispãrut fãrã urmã. Procurorii nu reusesc sã solutioneze ancheta de omor care s-a deschis în acest caz, în care principalul suspect a fost Octavian Marcu, un cunoscut chirurg bârlãdean. Pãrintii fetei sunt convinsi cã ea trãieste, tatãl acesteia fiind aproape sigur cã medicul a pasat-o pe fatã la niste interlopi moldoveni care au dus-o în Italia la produs! „Mie mi-a zâmbit procurorul sef când m-a vãzut. Mi-a zis cã fata trãieste, este în Italia si nu vrea sã vinã acasã. Nu mi-a spus unde este, cã a zis cã-i stric ancheta”, a spus Costel Motas, tatãl elevei dispãrute. Disparitia ei este cercetatã de procurorul Sorin Armeanu, prim procurorul Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui (PT Vaslui) , care nu a vrut sã comenteze nimic despre dosar, fiind în plinã anchetã.

Pe 5 martie 2013, Adriana Motas, pe atunci elevã în clasa a X-a a Liceului “Alexandru Ioan Cuza” din Bârlad, a dispãrut în timpul unei pauze, dupã ce a fost luatã cu masina din fata scolii de Octavian Marcu, un cunoscut medic chirurg din oras, care avea de peste doi ani o relatie extraconjugalã cu minora. Nimeni nu a mai vãzut-o de atunci pe Adriana Motas, iar ancheta pe care procurorii din Vaslui au deschis-o în acest caz este departe de a spune ce s-a întâmplat cu adolescenta, dacã mai trãieste sau a fost ucisã asa cum se suspecteazã.

Procurorul criminalist claseazã dosarul, judecãtorii cer dupã patru ani redeschiderea lui!

La un an dupã disparitia elevei, procurorul criminalist Alice Ruja a clasat cauza, sustinând cã nu existã indicii de omor, însã judecãtorii Tribunalului Vaslui au decis acum mai bine de doi ani, reluarea anchetei si completarea urmãririi penale, arãtând cã la dosar nu existã nicio probã concretã care sã sustinã ipoteza cã minora ar mai fi în viatã. În prezent, procurorii Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui fac cercetãri sub aspectul sãvârsirii infractiunii de omor. Ancheta este condusã de însusi prim procrurorul PT Vaslui, Sorin Armeanu, În plus, judecãtorii au trasat si o serie de recomandãri anchetatorilor, inclusiv sã desfãsoare activitãti de cãutare într-un baraj, unde medicul a fost reperat, conform GPS-ului de la masinã, de mai multe ori în ziua disparitiei elevei. La mai bine de doi ani de la reluarea anchetei, procurorii din Vaslui sunt în acelasi stadiu oficial: “Nu vã pot spune nimic. Se fac cercetãri. Ancheta este încã în curs de desfãsurare”, ne-a spus prim procurorul Sorin Armeanu.

Tatãl fetei este convins cã fiica sa trãieste si o asteaptã acasã!

În tot acest timp, familia Adrianei Motas încearcã în zadar sã afle ce s-a întâmplat cu fiica lor. Mama fetei este plecatã de ani de zile în Italia unde munceste ca badantã pentru a putea sã plãteascã avocati pentru a impulsiona ancheta. Zeci de memorii au înaintat pãrintii de când le-a dispãrut fiica, zeci de drumuri fãcute la Politie, Parchetul Bârlad, Vaslui si cel General, dar aud mereu acelasi rãspuns: “Se fac cercetãri”. “Am fost în toamna anului trecut la prim procuror la Vaslui sã întrebãm de dosar si când am intrat acesta a zâmbit când ne-a vãzut. Si l-am întrebat << De ce râdeti??>> A spus cã fata este în viatã, este în Itlia într-o zonã unde se plimbã de colo colo, dar nu vrea sã vinã acasã, a zis cã vine ea singurã, dar nu acum. Am cerut sã-mi dea un indiciu, sã-mi spunã zona unde este ca sã îmi aduc acasã copilul, iar el mi-a zis cã nu poate, pentru cã îi stricãm ancheta. Mi-a spus cã dosarul a fost la Iasi, cã sunt de fãcut mai multe completãri la el. De sase ani o astept… Eu am credintã în Dumnezeu si eu nu cred cã este moartã. Cred cã este sechestratã undeva. Eu asa simt în inima mea, cã fata mea trãieste. Simt cã doctorul a vândut-o la niste moldoveni, cã aia sunt cei mai scârbosi. Eu cu sotia mea am si divortat de necazul acesta.”, a spus Costel Motas, tatãl fetei dispãrute.

Vã reamintim cã dupã ultimul memoriu înaintat de mama Adrianei Motas Parchetului General, dosarul privind disparitia a fost preluat de Parchetul de pe lângã Curtea de Apel Iasi pentru verificãri. Dupã mai multe luni, conducerea PCA Iasi a retrimis dosarul la Vaslui recomandând procurorilor sã finalizeze urmãrirea penalã pânã la începutul anului 2017. A trecut mai bine de doi ani si dosarul este tot nesolutionat. Medicul Octavian Marcu, chirurg în cadrul spitalului din Bârlad, a ajuns în cercul suspectilor, dupã ce a dat declaratii contradictorii în acest caz si a picat testarea poligraf.  Doctorul Octavian Marcu a picat întrebarea referitoare la omor, constatându-se cã a avut comportament simulat. Audiat pe parcursul unei nopti întregi, chirurgul Marcu declarase cã a avut de gând sã plãteascã pe cineva pentru a scãpa de fatã, care îi ceruse 3500 de lei ca sã nu divulge relatia dintre ei, însã nu si-a dus planul la îndeplinire. Ulterior a sustinut cã, dupã ce a luat fata de la scoalã, a predat-o, la iesirea din Bârlad, la trei indivizi care aveau un BMW negru. Întrebat de anchetatori dacã stie unde este fata, doctorul Marcu a declarat cã nu poate sã spunã, cã nu se mai poate face nimic pentru ea. Ulterior, a revenit asupra tuturor declaratiilor, spunând cã a fabulat si nimic din ceea ce a afirmat nu este adevãrat, motivând cã este labil psihic! Fãrã prea multe explicatii, doctorul Marcu a fost scos din cercul de suspecti odatã cu solutia de clasare din 2014. Doctorul a cunoscut-o pe Adriana Motas în 2012, pe când avea doar 15 ani, fiindu-i pacientã. În timpul audierilor, a declarat procurorilor cã a început sã întretinã relatii sexuale cu minora un an mai târziu, dupã ce a operat-o de apendicitã.