|

Moartea Ralucãi-Miss Boboc, continuã seria tragediilor în familie

Blestem sau soartã?

DURERE… Tragedie la Bârlad, acolo unde, în Spitalul “Elena Beldiman”, s-a stins din viatã ieri, o elevã de 15 ani, Raluca Noacã, de la Colegiul Tehnic “A. I. Cuza”. Copila a fost adusã într-o stare extrem de gravã, dupã ce miercuri seara, fusese victima unui accident rutier îngrozitor, produs chiar în localitatea de domiciliu, Perieni. Zadarnic s-au mobilizat medicii pentru a o salva, cãci Raluca a pierdut lupta pentru viatã. Vina pentru toatã tragedia o poartã un bãiat din acelasi sat, în vârstã de 18 ani, care abia îsi luase permisul de conducere. Tânãrul teribilist a luat masina tatãlui si a vrut sã se laude în fata fetei, cu “abilitãtile” sale de proaspãt sofer. Cursa nebuneascã pornitã prin sat s-a oprit brutal într-un cap de pod, iar Raluca, aflatã pe bancheta din dreapta, a fost proiectatã în afara masinii. Impactul violent i-a produs copilei traumatisme care, numai printr-o minune, ar fi putut fi tratate. De data aceasta însã minunea nu s-a produs si fata veselã, cuminte si frumoasã, aleasã la liceul sãu, în toamnã, Miss Boboc, a murit în mâinile medicilor. Pãrintii ei, care lucreazã în Spania, au fost anuntati si vin într-un suflet spre România. Mama, cel putin, spun apropiatii, este distrusã de suferintã, cãci pur si simplu refuzã sã conceapã cã fetita sa cea micã nu mai este.

Raluca Noacã era elevã la Colegiul Tehnic “A. I. Cuza” din Bârlad, la profilul “Turism si Alimentatie Publicã”. În aceste zile, se bucura de vacantã, acasã, în satul natal, Perieni. Un amic din aceeasi localitate, Sorin Rosca, în vârstã de 18 ani, care abia îsi luase permisul de conducere, a vrut sã se laude în fata fetei cu faptul cã a devenit sofer. A luat masina tatãlui, un întreprinzãtor privat din Perieni, pornind cu o vitezã teribilã pe drumul care duce spre Bârlad. La un moment dat, pe fondul lipsei totale de experientã, bãiatul a scãpat masina de sub control si s-a izbit violent de un cap de pod din beton. În urma impactului, Raluca, fiind, cel mai probabil, fãrã centura de sigurantã, a fost proiectatã afarã, prin geamul autoturismului, în poarta cãminului cultural din comunã, ajungând apoi pe partea carosabilã. A fost solicitatã imediat Ambulanta, care a transportat-o la Spitalul din Bârlad, atât pe fatã, cât si pe bãiatul de 18 ani. Iatã ce au declarat medicii, ieri, dupã ce au anuntat cã eleva de 15 ani s-a stins din viatã: “Pacienta de sex feminin, în varsta de 15 ani, din Perieni, a fost adusã la CPU Bârlad de cãtre Serviciul de Ambulantã, pe data de 9 ianuarie 2019, ora 22:00, cu politraumatism toraco-abdominal si craniocerebral prin accident rutier. Încã de la preluare, pacienta prezenta stare generalã gravã, fiind comatoasã- Glasgow 7. Investigatiile biologice si imagistice au obiectivat prezenta unui hematom subdural fronto-temporal stang si a hemoperitoneului. S-a intervenit chirurgical, efectuându-se splenectomie si evacuarea hematomului retroperitoneal, cu evolutie nefavorabilã însa post operator, din nefericire, la ora 11:50, pe 10 ianuarie 2019, declarându-se decesul. Soferul, în varsta de 18 ani, nu prezintã leziuni traumatice majore imagistic, însã, în conditiile sindromului confuzional instalat pe parcursul noptii, a fost directionat Clinicii de Neurochirurgie Iasi”, a precizat medicul Angelica Gramaticu, purtãtorul de cuvânt al Spitalului din Barlad.

Colegii si profesorii, îngroziti de cele întâmplate

Atât colegii, cât si profesorii Ralucãi au fost socati de o asemenea veste. “Am rãmas consternat, când am auzit aceastã veste. De la presã am aflat. Nu îmi vine nici acum sã cred cã s-a putut întâmpla asa ceva. Am luat imediat legãtura cu diriginta clasei a IX-a, “Turism si alimentatie publicã”, care mi-a spus cã eleva era una foarte bunã la învãtãturã si cuminte, iar vestea a îngrozit-o si pe ea, neputând sã creadã cã s-a petrecut asemenea lucru. Aceasta mi-a precizat cã va încerca sã adune copiii si, în functie de starea vremii, vor merge la înmormântarea fetei, la Perieni”, a declarat Costel Pascaru, directorul adjunct al Colegiului Tehnic “A. I. Cuza”.

Tragedii, una dupã alta, în familia Ralucãi

Pãrintii fetei muncesc în Spania si apropiatii spun cã, dupã ce au primit vestea cumplitã, vin într-un suflet spre România. “Mama este distrusã de durere, cãci de doi ani de zile, tragediile se tin parcã lant în familia lor. Acum doi ani i-a murit un frate, lovit fiind de o masinã, el aflându-se pe bicicletã si venind spre casã. În 2018 i-a murit încã un frate, pe acelasi drum, Perieni – Bârlad. Si tot în accident rutier. Omul se afla în cãrutã, iar o masinã a spulberat atelajul, omorându-l. Si iatã acum, la începutul lui 2019, o altã dramã îndoliazã aceastã familie. Chiar fiica cea micã, Raluca, a fost omorâtã într-un alt accident cumplit. Cu atât mai dureros este totul, cu cât pãrintii fetei abia ce plecaserã de acasã, înapoi în Spania, cãci petrecuserã împreunã sãrbãtorile. Totul fusese frumos, însã oamenii nu aveau habar cã va fi ultimul Crãciun petrecut cu fetita lor cea micã. Ei mai au o fiicã, mai mare, care este studentã la Iasi. O tragedie mai mare nu existã. Fereascã Dumnezeu pe toatã lumea de asa ceva. Odihneascã-se în pace biata copilã si multã, multã putere familiei sã treacã peste asemenea durere, care nu poate fi descrisã în cuvinte”, au spus apropiatii.

Dosar penal pe numele tânãrului de 18 ani

Reprezentantii Politiei au precizat cã în seara în care s-a petrecut accidentul de la Perieni, apelul la 112 a fost fãcut în jurul orelor 21:00, de cãtre un martor ocular al celor întâmplate. Imediat la fata locului a venit un echipaj de Politie, au testat soferul, însã s-a constatat cã acesta nu consumase alcool. “În cauzã a fost deschis dosar penal, pentru ucidere din culpã si vãtãmare corporalã din culpã”, a declarat Bogdan Gheorghitã, purtãtor de cuvânt al IPJ Vaslui.