|

Mogos: “Am plâns când am vãzut convocarea”

Feroe – România, 12 octombrie, 19.00

VIS ÎMPLINIT… Vasluianul Vasile Mogos (26 de ani) a fost convocat în premierã la echipa nationalã de fotbal pentru “dubla” cu Norvegia si Feroe. Fundasul celor de la Cremonese (Serie B) a dezvãluit cã a primit vestea convocãrii cu lacrimi în ochi.

Plecat de la 6 ani din România în Italia, Vasile Mogos si-a vãzut visul cu ochii. A fost convocat în premierã la echipa nationalã a României. Zilele trecute, Mogos a oferit primul interviu în tricoul nationalei, pentru canalul de youtube al federatiei, FRFTV. “Am mari emotii. Noaptea trecutã nu am dormit deloc. Încã trebuie sã realizez cã sunt aici. Sunt un jucãtor cu fizic bun, care stie sã dea bine cu capul. Voi trebuie sã îmi spuneti la ce sunt bun. Sunt un om care are multã valoare, iar prima valoare e familia mea, care e stimulul meu cel mai mare. Am ajuns pânã aici pentru cã am crezut în mine. Nu îmi place deloc sã fac salã, zero. Bine, trebuie sã te mentii, nu poti sã faci prostii. Sunt profesionist si am grijã de corpul meu.”, a declarat Mogos. Fundasul celor de la Cremonese a vorbit si despre accentul sãu italiano-moldovean. “Lui tata nu îi place dacã vorbim în italianã, dar eu sunt de acord, pentru cã nu se uitã niciodatã limba. Pentru mine e mai greu, pentru cã jucând cu toti fotbalistii italieni, nu am pe nimeni în echipã cu care sã vorbesc româneste si atunci vorbesc cu tata si cu mama întotdeauna si cu fratii mei”, a adãugat Vasile.

“Am plâns când am vãzut convocarea”

La sosirea în tarã, pe aeroport, Mogos a dat o serie de declaratii prin care a recunosc cã a plâns alãturi de tatãl sãu când a primit convocarea la echipa nationalã. “E o plãcere sã fiu aici, sunt bucuros si deja astept sã încep aventura asta. Când esti mic, e greu sã crezi cã va veni un asemenea moment. De aceea, mai întâi am depus munca si apoi mi-am urmãrit visurile. Am plâns când am vãzut convocarea, cred cã e un vis pe care toti îl au. Suntem toti legati de tarã, mai ales tata care a plecat de multi ani în Italia, si care a plâns ca noi toti”, a spus Vasile Mogos.