|

Mormane de gunoi în Negresti. Primarul orasului: “ avem mult de lucru la nivelul educatiei”

GUNOAIE… Imagini greu de descris la Negresti. Câteva zone din oras au devenit adevãrate focare de infectie din cauza gunoaielor menajere aruncate de cetãteni. În timp ce oamenii spun cã nu au stiut cã s-a schimbat locul containerelor, primarul sustine cã au fost informati, ba chiar mai multi elevi si profesorii lor au împãrtit fluturasi despre aceastã modificare. “Avem mult de lucru la nivelul educatiei, însã încet-încet lucrurile se vor aseza pe fãgasul normal”, spune primarul Vasile Voicu.

Oamenii vãd un alt vinovat de aceastã situatie: autoritãtile locale, în cauzã Primãria Negresti, care nu i-ar fi anuntat de schimbarea containerelor de gunoi. “Ca la noi la nimeni, când a fost sã scumpeascã pretul la gunoi, au pus notificãri pe toate usile la scãrile blocurilor pentru a încasa bani, iar când este vorba de o notã de informare prin care sã prezinte schimbarea locatiei tomberoanelor de gunoi, nu au facut-o, priviti rezultatul! Pãcat, dacã am fi fost informati, probabil aceste gunoaie se aflau în ghenele de gunoi unde sunt amplasate platformele”, spune un bãrbat din Negresti, care a si filmat mormanele de gunoi.

“S-a schimbat operatorul de gunoi si trebuie sã puneti gunoiul în ordinea asta”

Primãria Negresti se apãrã si spune cã oamenii au fost informati.

“Nu stiu despre ce mormane de gunoi este vorba. În proiect au fost prevãzute 22 de platforme de gunoi, probabil cã oamenii, în obisnuinta lor, învãtati sã depunã gunoiul la vechile locatii, or fi gresit. Dar trebuie sã se lãmureascã si sã ducã gunoiul la acele platforme. Dacã sunt putine sau insuficiente, e un alt subiect, dar ar trebui sã ducã gunoiul unde sunt containerele. Oamenii au fost informati. Am fãcut o campanie chiar cu sprijinul copiilor din scolile noastre, s-a mers din apartament în apartament. Învãtãtorii au luat copii si au fãcut voluntariat, au fãcut fluturasi si i-au distribuit în cutia postalã si la fiecare apartament sau casã: <s-a schimbat operatorul de gunoi si trebuie sã puneti gunoiul în ordinea asta>. Primãria si operatorul de salubritate, conform proiectului, au fãcut tot ce s-a putut ca sã informeze oamenii. Dacã sunt si oameni care nu fac ceea ce ar trebui, atunci e altã poveste”, spune primarul Vasile Voicu.