|

Mos Crãciun a împãrtit pachete cu haine copiilor de la Scoala Nr. 1 Vaslui

DARURI… Mos Crãciun a venit mai devreme la copiii de la Scoala Nr. 1 “Alexandru Ioan Cuza” din Vaslui. Ieri, acestia au primit îmbrãcãminte si încãltãminte de iarnã, pentru ca gerul ce tocmai stã sã vinã sã nu-i ia prin surprindere. La rândul lor, elevii l-au rãsplãtit pe Mos Crãciun cu cântece, colinde si dansuri populare. La eveniment a participat si primarul Vasile Pavãl, care i-a felicitat pe copii, precum si pe cadrele didactice care îi îndrumã pe calea educatiei si, mai ales, au pus umãrul la implementarea proiectului “ADMISI – Abandon Diminuat prin Mãsuri Integrate Sustenabile în Învãtãmânt”. Asa cum îi spune si numele, proiectul vine în sprijinul copiilor cu risc ridicat de abandon scolar, ajutându-i atât material, cât si educational.

Primãria Municipiului Vaslui a sustinut acest proiect încã de la început, adicã de acum un an jumãtate, când a oferit o contributie în valoare de 113.963 lei. “Este unul dintre cele mai mari proiecte din municipiul nostru în aceastã directie (n.r. reducerea riscului de abandon scolar). Sunt convins cã, la finalul lui, vom avea rezultatele asteptate si cã ele se vor concretiza în ceea ce vom vedea, la un moment dat, la copiii nostri. Ei vor primi în acesti ani o educatie, se vor dezvolta si vor culege roadele muncii lor, a profesorilor care au fost alãturi de ei, precum si a pãrintilor lor. Nicio investitie nu este prea micã sau prea mare când vine vorba de generatiile pe care le crestem. Acest gând ne-a fãcut sã ne alãturãm proiectului “ADIMISI” si sã îl cofinantãm”, a precizat primarul Vasile Pavãl.

Program de tip “Scoalã dupã Scoalã” pentru 120 de elevi

Proiectul este implementat de Scoala Gimnazialã “Al. I. Cuza” Vaslui, în parteneriat cu Grãdinita cu Program Prelungit nr. 9 Vaslui, pe o perioadã de 36 luni (aprilie 2018-aprilie 2021). Pânã acum, în cadrul proiectului au fost derulate mai multe activitãti, printre care un program de consiliere educationalã pentru elevi si educatie parentalã, în vederea reducerii riscului de abandon scolar si dezvoltare armonioasã a copiilor; un program de tip “Scoalã dupã Scoalã” pentru 60 de elevi din ciclul primar si 60 din ciclul gimnazial, aflati în risc de abandon scolar; activitãti extracurriculare (workshop-uri, activitãti sportive, artistice, interculturale, tabere, excursii etc); un program de educatie pentru sãnãtate, igienã si nutritie pentru prescolari, elevi si pãrintii acestora. De asemenea, în cadrul proiectului, a fost derulatã o campanie de distribuire de rechizite scolare, rechizite de care au beneficiat 198 prescolari si 389 elevi. În acelasi timp, au fost achizitionate materiale didactice, precum auxiliare, atlase, culegeri, enciclopedii, dictionare, jocuri didactice pentru dotarea bibliotecii scolare, iar 30 de sãli de clasã urmeazã sã fie dotate cu laptop si videoproiector pentru realizarea de activitãti didactice atractive.