|

Mugur Mihăescu: „Hotelurile sunt deschise, dar avem all-inclusiv, că luăm zacusca de acasă!”

Actorul Mugur Mihăescu, cunoscut din grupul umoristic Vacanța Mare, este de câțiva ani om de afaceri în domeniul HORECA. Nu este foarte încântat de măsurile de ajutor pe care le-a anunțat guvernul și spune că acestea te lasă mai mult la mila băncilor. Nu i se pare o idee bună nici închiderea totală a economiei, fiind mai degrabă favorabil unui „model suedez”. Cât despre deschiderea treptată a teraselor și hotelurilor, spune că e o măsură care mai degrabă ar putea grăbi falimentul unor firme din domeniu.

„Până la urmă, băncile hotărăsc dacă te împrumută cu bani și banii ăștia trebuie să-i dai înapoi”, subliniază Mugur Mihăescu.

Ori se deschide tot, ori nu se deschide nimic!

Este nemulțumit de modul în care s-a anunțat că se face deschiderea teraselor. „Ce-i aia deschiderea teraselor? Hai să deschidem masa din stânga. Atât! Sau hai să deschidem doar o umbrelă. Ori se deschide tot, ori nu se deschide nimic, pentru că pe urmă statul poate să zică următorul lucru: Păi, v-am lăsat să deschideți terasele, gata, acum nu mai e treaba noastră, faptul că n-au venit la voi oameni e doar treaba voastră. Păi, stai că n-avem voie să-i primim înăuntru! Nu mai e treaba noastră, de-aici nu vă mai ajutăm. Mai bine să așteptăm și să deschidem tot odată. Nu, stai, că jumătate. Păi și ce fac, plătesc jumătate impozit că deschid jumătate? Merg cu jumătate din angajați? Plătesc jumătate CASS? Plătesc doar CA, fără -S? Hai să judecăm”, spune Mugur Mihăescu.

El aduce în discuție și exemplul hotelurilor. „Se deschid doar hotelurile! Păi și oamenii ce fac, merg cu zacusca la ei, unde mănâncă, dacă restaurantele sunt închise? Hotelurile sunt deschise, dar avem all-inclusiv, că luăm zacusca de acasă! Deci… Hai să stăm, să gândim și dacă este s-o facem, s-o facem cu cap”, insistă Mugur Mihăescu.

El spune că are aproape 60 de angajați, pe care a fost nevoit să-i trimită acasă, cu ajutor de șomaj. „Pentru mine, planurile sunt foarte simple: când se va deschide tot business-ul, voi deschide și eu. Până nu se deschide tot business-ul, n-am ce să deschid. Pe urmă, din ce-i plătesc? Eu deschid. Lumea nu vine, nu dă buluc, gata, s-a deschis, hai la fel ca înainte. E o perioadă pe care trebuie să o trecem ușor-ușor, până lucrurile revin la normal. Ne vom descurca, într-un fel sau altul, vedem ce facem, dacă nu, închidem! Viața în mediul privat este dură, nu e ca la stat. Adică nu-ți merge o măsură la stat, nu închizi statul și pleci”, a explicat Mugur Mihăescu.

„Ne-au vacantat pe toți!”

Întrebat cât crede că ar mai avea de așteptat până la o normalizare a situației, actorul vede o vină și în comportamentul presei, care, în opinia sa, pune presiune printr-o avalanșă de știri care stârnesc panică. „Trebuie să încercăm să înțelegem, cum au făcut și suedezii, până la urmă vom conviețui cu trebușoara asta, cum conviețuim și cu o gripă. Va trebui să învățăm, asta e, ne ferim. Ăia care sunt cu probleme trebuie să se ferească, nu ieșiți dacă ești bătrân sau dacă ești cu vreo problemă terminală nu ieși tu în spațiul ăla, dar nu opri lumea să iasă în spații de genul ăsta, adică va trebui cumva să ne echilibrăm, pentru că nu știe nimeni, n-are nimeni un manual să spună ce va fi după. Ține cât de smart vom fi ca să ne echilibrăm. Și dvs, ca presă, și politicul, și mediul de afaceri și toată lumea”, a punctat Mugur Mihăescu la Digi24. …https://www.digi24.ro/stiri/economie/mugur-mihaescu-hotelurile-sunt-deschise-dar-avem-all-inclusiv-ca-luam-zacusca-de-acasa-1304961