|

MULTUMIM!

Fanii si-au aplaudat favoritii

DIN NOU ÎN LIGÃ… Vizibili afectati de ratarea campionatului, Wesley si compania au avut nevoie de 60 de minute pentru a marca golul izbãvitor, în fata unei Universitãti venitã sã se apere. Unicul gol al întâlnirii a fost înscris de Buhãescu, introdus în teren în repriza secundã în locul lui Temwanjera. FC Vaslui a terminat sezonul cu 70 de puncte, pe pozitia a doua si merge din nou în preliminariile Ligii Campionilor.

Iesiti din cursa pentru titlu, “galben-verzii” au intrat în teren cu gândul de a-si pãstra pozitia a doua a clasamentului, cea care le asigura calificarea în preliminariile Ligii Campionilor. Si au reusit. Au învins cu 1-0 pe Universitatea Cluj, datoritã golului marcat de Vasile Buhãescu, în minutul 60, terminând sezonul pe locul doi în cu 70 de puncte. Înaintea meciului, Wesley Lopes a fost aplaudat la scenã deschisã de cei peste 4.000 de spectatori prezenti pe “Municipal”, dupã ce a primit Gheata de Aur, cuvenitã golgeterului Ligii 1, de la reprezentantii Ligii Profesioniste de Fotbal. Brazilianul a fost cel mai prolific marcator din Liga 1, marcând nu mai putin de 27 de goluri. Fãrã N’Doye, exclus din lot dupã ce a fugit din cantonamentul echipei si Bello suspendat, Auguto Inacio i-a titularizat pe Costin si Anderson, în fata fundasilor, în timp ce în ofensivã a fost trimis Temwanjera, ajutat de tripleta, Adailton, Wesley, Sânmãrtean. De partea cealaltã, Niculescu a ales aceeasi tacticã ca în partida cu CFR Cluj, a preferat jocul de asteptare si încercând sã surprindã pe contraatac. Vasluienii s-au instalat în jumãtatea ardelenilor încã din startul jocului, iar prima ocazie de gol a apãrut în minutul 14, Anderson fiind la un pas de a trimite în poartã o minge prelungitã cu capul de Wesley. “Galben-verzii” au dominat prima reprizã, însã nici Wesley (32) si nici Adailton (39 si 41) nu au reusit sã-l învingã pe Bornescu. Clujenii nu si-au creat nicio ocazie importantã, doar tânãrul Grozav a mai creat ceva emotii defensivei vasluiene. Dupã pauzã, motivati si de rezultatul de la Cluj, dintre CFR si Steaua, vasluienii au luat cu asalt poarta clujenilor, iar dupã douã actiune pe partea dreaptã purtate de Milanov, în minutul 60, bulgarul suteazã, dar mingea e respinsã si ajunge la Buhãescu, care deschide scorul. La 1-0 pentru Vaslui, Clujul a iesit la joc, iar Cristescu (68) si Hoban (72) l-au încercat pe Borjan de la distantã, însã fie au trimis pe lângã, fie sutul a fost prea slab. Pânã la final, vasluienii au pasat si au încercat sã înscrie si golul doi, dar lobul lui Sânmãrtean s-a dus peste poartã. În cele din urmã, Vasluiul a obtinut cea de-a noua victorie consecutivã, cea care le asigurã participarea în preliminariile Ligii Campionilor. La final, suporterii le-au multumit jucãtorilor pentru evolutia din acest sezon al Ligii 1.

“Nu suntem campioni, dar ne simtim campioni!”

Augusto Inacio a obtinut în fata lui “U” cea de-a noua victorie consecutivã din acest final de sezon. La finalul partidei, tehnicianul “galben-verzilor” s-a arãtat dezamãgit de faptul cã titlul nu a ajuns la Vaslui. tinând cont cã echipa sa a fost de departe cea mai bunã echipã din Liga 1. Lusitanul spune cã desi CFR este campioana României pe hârtie, ei sunt cei care se simt campioni.

La doar patru luni de instalarea pe banca tehnicã a Vasluiului, Augusto Inacio a reusit performanta de a aduce echipa lui Adrian Porumboiu pe pozitia a doua în clasament la o diferentã mincinoasã de doar un punct de prima clasatã. Chiar dacã echipa sa este doar vicecampioana României, lusitanul spune cã atât el cât si elevii sãi se vãd campioni. “Au fost 16 jocuri de mare sacrificiu si multã muncã. Cred cã presa sportivã nu a dat mare atentie echipei noastre. Au vorbit mereu de celelalte echipe si pe noi nici nu ne-au bãgat în seamã, de parcã nici nu am existat desi am avut 13 victorii, douã înfrângeri si un egal. A fost echipa care a înscris cele mai multe goluri si cred cã de mult nu a mai existat în România un marcator ca Wesley. Dupã pãrerea mea cred cã am fi meritat campionatul. Am pierdut un campionat datoritã unui penalty usor acordat. Nu suntem pe hârtie campioni, dar ne simtim campioni…dar asta a fost. Fiecare jucãtor de la “U” Cluj a avut sume uriase pentru a câstiga. Am luptat contra adversarilor si banilor. Ne simtim campioni deoarece am fãcut numai jocuri curate. “ , a declarat Augusto Inacio.