|

Multumim, Miruna! Un 10 pentru Husi, la Bacalaureatul din 2020

IZBÂNDÃ… Colegiul National “Cuza Vodã” Husi are toate motivele sã fie mândru! Ieri, dupã afisarea rezultatelor la Bacalaureat, pe lângã faptul cã 136 din cei 196 de elevi care au luat Bacul, au avut medii peste 8,00, una din cele douã medii de 10,00, obtinute la nivel de judet, i-a revenit scolii de la Husi! Eleva care a reusit aceastã performantã este Miruna Surdu, absolventã a profilului “Matematicã-Informaticã”. Cu gândul la admiterea serioasã pe care o va sustine la Facultatea de Medicinã din Iasi, Miruna aproape cã nu a pus o mizã prea mare pe rezultatul de la Bacalaureat, însã, asa cum a fãcut-o în toti anii de liceu, a abordat examenul cu seriozitate. Iar surpriza a fost una cât se poate de plãcutã! Miruna spune cã niciodatã nu s-a regãsit în tiparul “tocilarului”, chiar dacã a absolvit liceul nu doar cu 10,00 la Bac, ci si cu aproape 10,00 la clasã. “Poate cã a fost doar noroc”, glumeste ea, în privinta rezultatelor. Toti cei care o cunosc însã stiu cã e o fatã foarte inteligentã si, atunci când ai o minte sclipitoare, norocul, inevitabil…vine si el!

Frumoase rezultate pentru Colegiul National “Cuza Vodã” Husi, condus de profesoara de matematicã, Manuela Iacob! Cu o promovabilitate foarte bunã, cu 136 de medii peste 8,00 si o elevã lider în clasamentul pe judet, cu media 10,00 la Bacalaureat, scoala de traditie a husenilor nu poate fi decât multumitã de modul în care s-a încheiat acest an scolar, greu încercat de criza sanitarã din ultimele luni. Ce sentiment frumos au trãit husenii, atunci când au deschis lista cu elevii din tot judetul, ordonati dupã medii, iar acolo, sus, pe primul loc, era numele Colegiului National “Cuza Vodã”! Miruna Surdu este eleva care a obtinut aceastã performantã. Absolventã a celui mai bun profil al Colegiului, Matematicã-Informaticã, Miruna a primit vestea cu satisfactie, dar si cu umor. “Nu mã asteotam, dar sunt entuziasmatã! Cred cã a fost vorba de noroc”, a glumit ea. Declaratiile sale, date imediat dupã aflarea notelor, au arãtat cã este exact asa cum o descriu colegii: foarte inteligentã, amuzantã si plãcutã de toatã lumea.

Miruna nu a fãcut meditatii! Inteligenta a ajutat-o sã învete usor, în clasã si acasã!

Miruna vrea sã se facã medic! S-a pregãtit pentru un examen foarte serios de admitere la Facultatea de Medicinã din Iasi. “Eu m-am pregãtit pentru examenul de admitere, pe care îl voi da la Biologie si Chimie. Nu mã felicitati acum, cã eu mai am acest hop, apoi, dacã iau, merit felicitãrile”, spune, râzând, Miruna. Povesteste cã pentru bacalaureat nu s-a pregãtit în mod deosebit, cãci rezultatul conteazã putin la admitere, dar a tratat totul cu seriozitate. Adevãrul este cã, dacã toti anii de liceu i-a încheiat cu aproape 10,00, examenul de Bacalaureat nu putea fi pentru ea o provocare prea mare. “Sã stiti cã nu am fost deloc genul care sã tocesc, sã stau în casã si doar sã învãt. Mi-a plãcut sã fiu la fel ca toti liceenii. Pot sã spun cã nu am fãcut pregãtiri particulare în liceu. Doar am citit, am învãtat si a fost totul foarte frumos. Cui datorez eu acest succes? Mie!”, spune Miruna, râzând. Întrebatã ce i-au spus pãrintii, când au auzit de succesul ei la Bacalaureat, aceasta a rãspuns: “Mi-au spus doar atât: bravo, Miruna”!