|

Munceau sã strângã bãnuti pentru scoalã dar un sofer inconstient le-a spulberat visele | FOTO | VIDEO

AU SCÃPAT DIN IAD

TRAGIC…Elevii din Zorleni care munceau ca zilieri pe litoral si au fost spulberati pe trecerea de pietoni sunt în stare gravã la Spitalul din Constanta

COSMAR…Cei doi adolescenti, Georgiana Alexandra H. si Cristi Marian L., munceau ca zilieri pe litoral cu gândul de a strânge un bãnut pentru noul an scolar si sã-si ajute totodatã familiile. Toate visele lor au fost spulberate de un sofer vitezoman si inconstient. Cei doi se aflau pe trecerea de pietoni, douã masini au oprit pentru a le acorda prioritate apoi a venit cea de a treia masinã cu vitezã, care i-a izbit în plin. Fata de 15 ani a zburat pur si simplu prin aer, iar bãiatul a fost si el proiectat pe sosea. Soferul nu a pus frânã si nici nu a oprit la fata locului. Rãnitii au ajuns în stare gravã la spital, unde au primit îngrijiri medicale. Medicii de la Spitalul Judetean Constanta si Spitalul de Pediatrie Constanta, au precizat cã tinerii accidentati sunt într-o stare gravã, dar stabilã, fiind internati la ATI Reanimare, unde sunt sedati, pentru cã au suferit traumatisme violente. Soferul inconstient, probabil a dormit linistit în pat, în timp ce doi adolescenti luptau pentru viata lor. Abia a doua zi, individul de 29 de ani din localitatea Cibanu, judetul Constanta s-a prezentat la Politie însotit de un avocat.

Cei doi tineri accidentati, care erau sezonieri pe litoral, într-un restaurant din statiunea Mamaia, sunt Georgiana Alexandra H., de 15 ani, din Zorleni si Cristi Marian L., de 18 ani, din satul Popeni, comuna Zorleni. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, în seara de duminicã, la orele 20.40, un conducãtor auto a accidentat doi pietoni, care s-au angajat în traversarea strãzii, pe marcajul pietonal din dreptul restaurantului Astoria, din statiunea Mamaia. Conducãtorul auto se deplasa dinspre municipiul Constanta cãtre orasul Nãvodari, iar dupã producerea accidentului nu a oprit sã vadã ce s-a întâmplat si dacã victimele au nevoie de ajutor. Politistii au reusit sã-l identifice pe soferul vinovat de accident, dar când acestia se duceau la el, în localitatea Ciobanu, judetul Constanta, acesta s-a predat singur la IPJ Constanta, fiind însotit de un avocat.

Cei doi tineri sunt prieteni si colegi la Colegiul Guguianu din Zorleni!

Georgiana Alexandra H. si Cristi Marian L., sunt prieteni, ea fiind elevã în clasa a X-a – specializarea economic, iar Cristi Marian elev în clasa a XII-a, la Colegiul Tehnic „Marcel Guguianu” din Zorleni. Cadrele didactice de la Colegiul din Zorleni ne-au precizat cã ambii  copii sunt foarte cuminti, nu creazã probleme, fata fiind printre primii elevi din clasã, învãtând foarte bine. „Suntem socati, nici nu stim ce sã facem, sperãm ca elevii nostri sã scape cu bine din încercarea aceasta nefericitã. Îi vom ajuta cu tot ce este nevoie când vor reveni acasã”, a precizat Liviu Gându, directorul Colegiului Tehnic „Marcel Guguianu” din Zorleni. Cei doi tineri se aflã în stare gravã la spital. „Fata de 15 ani are fracturã de bazin si traumatism toracic. Este internatã la Terapie Intensivã, la Chirurgie Pediatricã. Bãiatul de 18 ani are fracturi de oase faciale si fracturã deschisã de antebraț. A fost operat la antebraț în cursul nopții. Si el este constient, dar amândoi sunt sedați pentru cã au suferit politraume violente.”, au precizat reprezentantii Spitalului Judetean Constanta. Politistii constãnteni l-au audiat pe soferul de 29 de ani si i-au întocmit dosar penal pentru vãtãmare corporalã din culpã, neacordare de prioritate pe trecerea semnalizatã corespunzãtor, precum si pentru fugã de la locul accidentului. Cei doi elevi, care munceau în Mamaia ca sezonieri, se aflã în prezent internati la ATI Reanimare la Spitalul Judetean Constanta, acolo unde s-au deplasat si pãrintii lor pentru a fi lângã copiii suferinzi din cauza unui sofer vitezoman fãrã scrupule.