|

MUNCITOR ELECTROCUTAT LA SERVICIU. ITM A DECLANSAT O ANCHETĂ

Joi dimineață, a avut loc un grav accident de muncă a cărui victimă a fost Constantin B., cu vârsta de 50 ani și cu vechime în muncă de 14 ani, angajat ca electrician la societatea Elpro.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului teritorial de Muncă (ITM) Botoșani, accidentul s-a produs în timp ce mai mulţi salariaţi se aflau la locul de muncă, în preajma unei linii electrice de medie tensiune de 20kw şi se pregăteau să părăsească zona. Conducătorul unui autocamion a efectuat o manevră de întoarcere și a acroşat un stâlp de medie tensiune care s-a rupt. „În cădere, firele electrice au declanşat un arc electric care a surprins lucrătorul ce se afla în zona respectivă, accidentându-l. Contactul cu arcul electric s-a produs pentru o fracţiune scurtă de timp. În urma evenimentului, persoana accidentată a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă «Mavromati» Botoşani, pentru îngrijiri de specialitate”, se arată într-un comunicat al ITM Botoșani.

Potrivit inspectorilor de muncă, evenimentul s-a soldat cu incapacitate temporară de muncă, motiv pentru care va fi cercetat de către angajator. „Dosarul de cercetare va fi înaintat spre verificare şi avizare ITM”, conchide comunicatul. …