|

Muntenii de Jos, locul unde minorii beau si apoi se urcã la volan

TUPEU…Un tânãr de 16 ani a fost prins de politisti la volanul unui autoturism pe raza comunei Muntenii de Jos. Acesta a provocat un accident rutier dupã ce a pierdut controlul volanului si a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de un vasluian de 45 de ani. Testul cu aparatul alcoolscop a arãtat o alcoolemie de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat. Accidentul vine sã completeze un tablou socant dupã ce, în luna iunie, un tânãr de 22 de ani a provocat un accident de circulatie, apoi a fugit de la locul faptei. În urma verificãrilor efectuate de oamenii legii, s-a constatat cã Vasile Ciobotaru nu avea permis, iar „fiola” a arãtat o alcoolemie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Atunci, tânãrul muntenar a fost retinut 24 de ore, dupã ce a încercat sã pãcãleascã politistii spunând cã nu el era la volan.

La aproximativ o lunã distantã, o poveste cu soferi fãrã permis prinsi bãuti bine la volan se repetã la Muntenii de Jos. Pe 5 iunie, politistii Serviciului Rutier au retinut pentru 24 de ore un tânãr de 22 de ani, care a provocat un accident de circulatie soldat cu pagube materiale. În urma verificãrilor, s-a constatat cã tânãrul Vasile Ciobotaru nu avea permis, iar alcoolemia sa era de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Povestea se repetã dupã ce, în noaptea de 20/21 iulie, politistii au fost solicitati sã intervinã pentru deslusirea unui accident de circulatie produs pe raza comunei Muntenii de Jos, soldat tot cu pagube materiale. În urma cercetãrilor, oamenii legii au constatat cã, în evenimentul rutier, a fost implicat un bãrbat de 45 de ani din municipiul Vaslui si un minor de 16 ani. Acesta din urmã se plimba cu autoturismul si, la un moment dat, a pierdut controlul volanului si a intrat în coliziune cu autoturismul condus de celãlalt sofer. Cei doi au fost testati cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a arãtat cã minorul de 16 ani era bãut bine. Valoarea alcoolemiei a fost de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel cã minorul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice. În cauzã politistii vasluieni au întocmit dosar penal si se fac cercetãri sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de conducere fãrã permis si conducere sub influenta bãuturilor alcoolice.

Ce s-a întâmplat în luna iunie

POVESTE…Teribilism si prostie din partea a doi bãrbati din comuna Muntenii de Jos. Dupã ce au bãut bine la un bar din localitate, unul dintre ei, Gheorghe Pletoianu, i-a cerut mai tânãrului sãu prieten de pahar sã-l ducã acasã cu masina sa pentru cã el este bãut bine si nu se mai simte în stare sã ajungã acasã. Chiar dacã nu avea permis si bãuse si el, Vasile Ciobotaru, de 22 de ani, nu a stat mult pe gânduri. S-a urcat la volanul masinii prietenului sãu si ambii au plecat la drum. Nu au reusit sã parcurgã decât câteva sute de metri si, dupã ce bãrbatul aflat la volan s-ar fi speriat de un biciciclist, a ajuns într-un pod de pe marginea drumului. Apoi, de parcã nimic nu s-ar fi întâmplat, a iesit din masinã si a plecat la o crâsmã situatã la câteva sute de metri de locul accidentului, s-a asezat la o masã, si-a luat câteva sticle goale în fatã si a asteptat. De acolo a fost ridicat de oamenii legii si luat la întrebãri. În fata politistilor, tânãrul a declarat, la început, cã nu stie nimic despre accident, doar a auzit o bubuiturã. “A spus cã stãtea la masã în bar si cã nu este implicat în accident”, povesteau politistii sositi la fata locului. Declaratia tânãrului a fost demontatã de trei tineri aflati într-o masinã, care au vãzut întreaga scenã. Acestia au povestit cã Vasile Ciobotaru o iesit de la volan si a plecat de parcã nu s-ar fi întâmplat nimic. Pus în fata probelor, Ciobotaru a continuat sã nege pânã când s-a vãzut cu cãtusele pe mâini. Abia atunci a recunoscut cã el era la volan si cã nici nu are permis de conducere. A fost apoi urcat într-o autospecialã de politie si transportat la spital pentru recoltare de probe biologice dupã ce alcooltestul a indicat o alcoolemie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauzã, politistii au întocmit dosar penal pentru conducere fãrã permis, conducere sub influenta bãuturilor alcoolice si fugã de la locul accidentului.