|

Murgeniul este sub teroare iar: Clanul Murui vs Clanul Sandu, încă o bătălie! (FOTO)

INCREDIBIL… La Murgeni nu este liniște din cauza celor două clanuri, Sandu și Murui, care se pândesc unii pe alții, ca soldații din tranșee! Cu poliția și jandarmii pe urmele lor, nu se liniștesc! Zona de siguranță este ignorată complet de etnicii rromi din Murgeni! Aseară la sediul Poliției Murgeni s-au luat declarații într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru distrugere, urmând ca în această dimineață să fie aduși la poliție și cei care au declanșat scandalul. Clanul Murui a atacat, din cele ce se conturează, mașina condusă de un membru al clanului Sandu, care avea lângă el pe un văr de-al său. Din urmă era și mașina poliției, la 100 de metri de BMW-ul condus de Napoleon Sandu. Din câte se pare, clanurile nu se lasă până nu își reglează ei conturile, cum știu ei mai bine, făcând abstracție de „zona de siguranță.”

Aseară târziu, a avut loc o altă „bătălie” din răboiul țigănesc de la Murgeni! Doi tineri rromi, Napoleon Sandu de 27 de ani și vărul său, Petrică Sandu, de 22 de ani, erau în jurul orelor 20.30 cu o mașină marca BMW 530, mergând să achiziționeze cereale de la „un român”.

„Sora mea, cum eram noi în mașină, au ieșit în fața ei mai mulți din clanul Murui: Virgil, Marin Dan, Cătălin, Remus și Dumitru Petrică. Au început să lovească mașina, au aruncat cu mai multe obiecte în ea. Noroc că poliția era în spatele nostru la 100 de metri. Au început să ne amenințe chiar și de față cu poliția! Acum suntem mai mulți la poliție la Murgeni și dăm declarație că am făcut plângere. Toți cei care i-am indicat noi sunt din clanul Murui și sunt puși sub control judiciar de procurori. Vrem să se știe că ne tot amenință cei din clanul Murui, să vedem acum ce se întâmplă, că au încălcat regulile controlului judiciar”, spunea azi noapte Petrică Sandu , care se afla în mașina atacată, condusă de vărul Napoleon! Poliția face cercetări într-un dosar penal pentru infracțiunea de distrugere, urmând ca procurorul de caz să stabileasca dacă s-a încălcat măsura controlului judiciar.

Bătaia care a reaprins conflicte vechi

Vă reamintim de la ce a porni exact acum o lună războiul celor două clanuri din Murgeni. Când din totalul populației orășelului de 4000 de persoane, 60% sunt țigani, inevitabil apar conflicte. Autoritățile locale și forțele de ordine din Murgeni știau acest lucru, însă în ultimii ani, în afară de instalarea unor camere de supraveghere, nu s-a luat nicio măsură. Iar urmările se văd zilnic pe străzile orașului. Cel mai recent conflict a avut loc în seara de 4 iunie, când clanurile Murui și Sandu s-au bătut până au fost urcate în ambulanțe. Scânteia de la care a pornit totul, o neînțelegere între una dintre fetele clanului Murui și fostul ei soț, fiul bulibașei Sandu Petru. După divorț, conflictul s-a derulat doar pe internet. Din Franța, de la Nancy, familia femeii a făcut, în ultimele două săptămâni, sute de live-uri pe internet, amenințând clanul Sandu cu moartea. Nimeni nu a luat aceste filmulețe în serios, pentru că cele două grupări erau despărțite de aproape 3500 de kilometri. Pe 4 iunie însă, aproximativ 20 de membri ai clanului Murui s-au întors acasă, fără să anunțe pe nimeni. Cum țiganii sunt iuți la mânie, între cele două grupări a început o bătaie generală, care s-a lăsat cu mai multe transporturi la spital. Uitându-ne pe bilanțul victimelor, cei din clanul Murui au ieșit mult mai șifonați, având trei membri duși la Urgențe, spre deosebire de clanul Sandu, care a avut doar unul, pe șeful lor, Sandu Petru, pe numele țigănesc Flagăra. După bătaie, amenințările au continuat pe internet, cei din gruparea Murui jurând răzbunare. Autorităție au declarat Murgeniul „Zonă de siguranță” și au împinzit micul orășel cu poliție și jandarmi. Un timp a fost liniște, dar iată că pentru mult timp! Vom reveni cu amănunte.

CITIȚI ȘI: http://www.vremeanoua.ro/se-pregateau-de-o-noua-rafuiala-batau%C8%99ii-din-murgeni-du%C8%99i-la-poli%C8%9Bie-captura-impresionanta-de-arme-din-locuin%C8%9Bele-acestora