|

Muscat de peste 30 de ori de câini!

Un patron inconstient a fãcut ca un bãiat sã fie la un pas de moarte

ATAC Un bãiat de 12 ani a ajuns duminicã seara în stare foarte gravã la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, dupã ce a fost atacat de patru câini. În urma atacului, copilul s-a ales cu nici mai mult nici mai putin de 30 de plãgi grave, care au necesitat o interventie chirurgicalã serioasã. Câinii agresivi sunt crescuti la o fabricã de pâine de pe strada Delea si snt tinuti acolo, pe post de paznici.

Mãdalin Marian Butnariu, un bãiat de 12 ani, se juca duminicã seara în jurul orei 19.00 împreunã cu alti copii pe strada “Delea”, lângã o fabricã de pâine, în apropierea zonei în care locuieste. La un moment dat, joaca lor s-a transformat într-un cosmar, când cei patru câini însãrcinati sã pãzeascã fabrica de pâine i-au atacat. Nenorocirea a fãcut ca Mãdãlin sã se transforme într-o fractiune de secundã în victima celor patru animale. Copilul a fost târât si sfâsiat de animale chiar în curtea fabricii. Salvarea baiatului a fost, se pare, un vecin care a auzit tipetele îngrozite ale lui Mãdãlin si strigãtele de ajutor ale celorlalti copii. “ Curajul cu care a intrat vecinul meu între cei patru câini a fost o minune dumnezeiascã, dacã nu era el astãzi nu-mi mai puteam vedea baiatul” a declarat Tatiana Butnariu, mama baiatului. Imediat copilul a fost dus la spital, unde a fost internat în sectia de Chirurgie si Ortopedie infantilã.

“Este atât de speriat încât abia mã pot atinge de el”

Din nefericire, în urma atacului, pe lângã durerile fizice care le resimte, Mãdãlin nu poate închide ochii noaptea.”Este atât de speriat încât abia mã pot atinge de el, nu doarme, plânge încontinu si tresare fãrã niciun motiv. Sunt dãrâmatã, nu suport sã-mi vãd copilul în starea asta. De douã nopti nu am închis un ochi, îmi doresc din suflet sã-si revinã si sã ne putem descurca pânã la capãt” a declarat mama bãiatului.

Pãrintii lui Mãdalin au depus deja o plângere la politie împotriva celor care detin animalele

“ Am cãzut si nu mi-am dat seama când au tãbãrãt cei patru câini pe mine, m-au târãt pânã în curtea fabricii, desi tipam si eu si prietenii mei nu s-a bãgat nimeni pânã nu a venit vecinul meu” povesteste Mãdãlin. Se pare cã paza fabricii de panificatii este strict lãsatã în seama celor patru animale si nu existã niciun paznic înzestrat cu ratiune pentru cã altfel copilul nu ar fi ajuns la spital în stare criticã. Nici la momentul incidentului, nici mai târziu, patronul fabricii sau vreun reprezentant al ei nu s-a interesat de starea bãiatului, de parcã nimic nu s-ar fi întâmplat. Revoltati, pãrintii lui Mãdalin au depus deja o plângere la politie împotriva celor care detin animalele acuzându-i de neglijentã, mai ales cã Mãdãlin nu a fost singurul copil muscat de acei câini.

“ De când sunt eu, nu am mai vãzut asa ceva!”

Starea în care a fost adus Mãdãlin la spital a uimit întreaga sectie de Chirurgie infantilã. Bãiatul a ajuns în mâinile doctorului Augustin Ilies care mãrturiseste: “În viata mea nu am vãzut asa ceva. Copilul a fost adus într-o stare groaznicã, pe toatã suprafata corpului prezintã treizeci de plãgi, este plin de vânãtãi si leziuni care indicã modul sãlbatic în care a fost târât de cele patru animale. A fost necesarã o interventie chirurgicalã destul de laborioasã, în acest moment urmeazã tratament antiinfectios si antirabic. Din nefericire, leziunile acestui copil nu se rezumã doar las -numitul soc postraumatic. Cu sigurantã starea copilului impune si tratament psihologic”.