|

“Ne-a lipsit luciditatea”

Motivele înfrângerii de la Timisoara
ZID… O defensivã de netrecut a Timisoarei si prea multe greseli nefortate fãcute de echipa vasluianã. În acest registru s-a desfãsurat partida de duminicã seara, dintre cele douã echipe.

Este pentru prima datã de la revenirea în Liga Nationalã când HC Vaslui pierde prima deplasare a campionatului. În primul an de la revenirea în esalonul întâi al handbalului românesc, gruparea vasluianã spãrgea gheata meciurilor jucate “afarã” cu o victorie la Târgu-Jiu, scor 27-25. În al doilea sezon, favoritii nostri terminau la egalitate, scor 27-27, pe terenul Resitei iar anul trecut, Bujor & comp se impuneau pe terenul CSM-ului Bucuresti, scor 26-25. Statistica a fost stricatã duminicã, dupã ce HC Vaslui a fost învinsã la Timisoara, scor 28-23. Antrenorul Sandu Iacob pune înfrângerea suferitã în etapa a II-a pe seama lipsei de luciditate a elevilor sãi. “Noi am fãcut suficiente greseli în prima reprizã, am fost nevoiti sã recuperãm tot timpul, iar consumul de energie a fost mare. Echipa timisoreanã a obtinut o victorie meritatã ! Noi nu am avut luciditate pe fazele de atac, unde am pierdut câteva posesii foarte usor. La fel de adevãrat este cã am întâlnit o apãrare foarte bunã, relatiile de joc defensiv sunt foarte bune la Timisoara, astfel cã am avut dificultãti”, a declarat Sandu Iacob.

Poli Timisoara, cea mai bunã defensivã din ultimele douã sezoane

De partea cealaltã, tehnicianul alb-violetilor” a lãudat evolutia echipei sale, mai ales din defensivã. “Am meritat victoria. Tot timpul ne-am aflat la conducere, am controlat meciul, am fost foarte precisi si puternici în apãrare, am mai fãcut unele greseli în atac în prima reprizã, dar au fost inerente tinând cont de încordarea noastrã dupã înfrângerea din ultima secundã de la Cãlãrasi. În ultimii doi ani, am fost mereu cei mai buni în defensivã, sperãm sã continuãm asa si în acest an”, a spus Pero Milosevic, antrenorul Politehnicii.

Rezultatele etapei a II-a a Ligii Nationale

Dinamo Bucuresti – CS Minaur Baia Mare 36-25

CSA Steaua Bucuresti – CSU Suceava 26-19

AHC Potaissa Turda – HC Odorhei 34-28

Poli Iasi – Dunãrea Cãlãrasi 27-28

Politehnica Timisoara – HC Vaslui 28-23

CSM Focsani – CSM Fãgãras 26-28

CSM Bucuresti – AHC Dobrogea Sud- meci disputat dupã închiderea editiei