|

Ne-au îmBUJORat

Steaua Bucuresti – HC Vaslui 31-32

SUCCES…HC Vaslui reintrã în lupta pentru play-off dupã victoria entuziasmantã cu Steaua Bucuresti. Nu atât scorul cât maniera de joc a arãtat cã la Vaslui s-a muncit serios în aceastã iarnã. Si dacã nu putini au fost cei care deja cântau prohodul dupã campania de transferuri, stofa de antrenor a lui Leonard Bibirig a scos ieri în evidentã o echipã care a demonstrat pe deplin cã meritã sã evolueze pe prima scenã handbalisticã si la anul.

Mai e mult pânã la final, multe hopuri de trecut si mai multe puncte de adunat. Dar HC Vaslui a arãtat, cel putin asearã ca o echipã de top a Ligii Nationale. Nu se stie cu ce leac miraculos au lucrat cei doi antrenori în pauza competetionalã, însã ce s-a vãzut ieri a plãcut foarte mult. Scheme noi de joc, o defensivã extrem de artãgoasã, coordonãri mult mai bine puse la punct si jucãtori insuflati cu foarte mult spirit de luptã. De fapt, ãsta a fost elementul care a lipsit cel mai mult echipei în prima parte a competitiei, spiritul de luptã. Cine sã mai plângã dupã Marocico, când Alin Plesca mai avea putin si musca din Vancea ? Cine sã mai tânjeascã dupã vesnica schemã a lui Stan când aruncãtorul de torpile, Mãdãlin Tutu, scuturã la fiecare sut plasa portii adverse ? Dragos Soare rãmâne în continuare acelasi pivot siret, capabil sã se strecoare si printre picioarele adversarilor, numai sã înscrie. Cu un plus foarte mare la joc a venit si banda stângã ,acolo unde Alin Rosu a surprins de fiecare datã, reusind sã marcheze exact atunci când echipei îi era mai greu. Toatã orchestratia, sub conducerea fãrã cusur a “dirijorului” Sabin Ignat. Standing-ovation-ul de la finalul reprezentãrii se îndreaptã cãtre fratii Bujor, care în meciul de asearã au jucat aproape impecabil. Ca niste spiridusi în faza ofensivã, acestia au reusit sã marcheze jumãtate din golurile echipei. Din pozitii aproape imposibile, tinuti de câte 2-3 adversari, tâsnind pe contraatacuri, Gabi si Mihai l-au fãcut sã înjure pe antrenorul gazdelor, Viorel Mazilu, cât n-a înjurat în tot anul ãsta. Jocul Vasluiului a fost unul net superior adversarilor, însã toatã bucuria rezultatului final a depins doar de o fazã. Ultima a meciului. La 31-32 pentru HC Vaslui, Steaua obtine un 7 m care ne-a reamintit tuturor de remiza din tur. Mai ales cã pânã în acel moment toate loviturile de pedeapsã fuseserã transformate de “ros-albastri”. În momentul cel mai dificil al meciului, cu încãrcãtura cea mai mare, a iesit la rampã, din nou, “îngerul salvator” al echipei, Bogdan Pralea, care s-a opus ca Vasluiul sã se întoarcã doar cu un punct din capitalã. Scor final 31-32 iar Vasluiul reintrã serios în cãrtile pentru play-off.

Caseta meciului:

Marcatorii: M Bujor 8 goluri, Tutu 7, G Bujor 7, Soare 5, Rosu 4, Cotinghiu 1

Interventii portar: Pralea -7, Plesca -7

Evolutia scorului: Min5- 1:3, min10- 4:8, min15- 7:11, min20- 10:13, min 25- 13:14, min30- 16:17, min35- 17:20, min40- 20:22, min45- 21:25, min50- 25:27, min55- 28:29, min 60- 31:32.