|

NE-AU SPART CAPUL

Cine Fura în România?

RÃZBOI SÂNGEROS Meciul din “Gruia”, dintre CFR Cluj si FC Vaslui s-a jucat exact în aceeasi manierã cum fusese prefatat: dur, pervers si fãrã menajamente. Gazdele au profitat din plin de oboseala elevilor lui Hizo si si-au dezlãntuit atacurile încã din startul partidei. Când nu gãseau drumul spre poarta lui Cerniauskas, clujenii erau preocupati sã rupã, în adevãratul sens al cuvântului, toate actiunile “galben-verzilor”. Centralul Augustus Constantin a contribuit din plin la circul de pe teren si a le-a permis gazdelor sã-si facã de cap, dupã bunul plac. La finalul partidei, nu mai putin de opt jucãtori din tabãra Vasluiului fuseserã sanctionati cu cartonase galbene.

La fel ca ultimele întâlniri directe dintre CFR si FC Vaslui, si meciul de asearã a fost o mai mult decât un meci de fotbal. A fost poate mai mult si decât o luptã a orgoliilor. Unul dintre cele mai asteptate meciuri ale etapei s-a transformat într-un spectacol prost, regizat de brigada de arbitri si presãrat cu diverse sicane de cãtre conducerea CFR-ului. Gazdele si-au pus în practicã, nestingherite, jocul dur si într-un final s-au impus la o diferentã de douã goluri. Pe fondul oboselii si a lipsei de concentrare, Balaur si-a arãtat limitele si a fãcut un fault copilãresc, ce a dus la ruperea jocului. A urmat la scurt timp, golul doi, tot pe fondul unei greseli individuale si de atunci totul a fost la discretia “visiniilor”. Nu trebuie uitat cã, pânã la deschiderea scorului, tusierul Ionel Popa, un “amic” mai vechi al Vasluiului, a ridicat aiurea un offside la Wesley si probabil altul ar fi fost cursul jocului dacã golul brazilianul era validat. În fapt întreaga brigadã de arbitri a fost “croitã” împotriva trupei lui Hizo, centralul Augustus Constantin reusind performanta sã arate nu mai putin de opt cartonase galbene, la care se adaugã si eliminarea dictatã antrenorului de la FC Vaslui.

S-au încãierat la vestiare

Jucãtorii celor douã echipe au fost la un pas de bãtaie, pe tunelul dintre vestiare. Imediat dupã fluierul de final, clujenii au tinut sã îsi facã auzitã bucuria si i-au provocat pe vasluieni. Dupã o serie de injurii si reprosori, lucrurile erau sã degenereze între cele douã tabere si doar interventia fortelor de ordine i-au tinut pe fotbalisti si pe oficiali în frâu. În tot acest timp, brigada de arbitri a fost escortatã pânã la cabine, pentru a scãpa de atacurile vasluienilor. Dacã Iuliu Muresan îsi freca mâinile afirmând cã a fost o gazdã bunã, oficialii “galben-verzii” au scos la luminã tertipurile cu care ardelenii si-au sicanat oaspetii. Constantin Zotta a afirmat cã la pauza meciului, vasluienilor li s-a oprit apa, asta fiind doar o întâmplare din sirul altor astfel de manevre.

“Am fost mãcelãriti”

“Mã întreb cum poate fi acceptat un asemenea specimen pe lista FIFA? Ce cautã un asemenea individ în fotbal: am doi jucãtori cu capul spart si sã vedeti în vestiar cum aratã picioarele jucãtorilor mei. Am avut un gol valabil anulat, a acordat un 11 metri care n-a fost, mai avea putin si o lua el în mânã si o bãga în poartã. Am fost mãcelãriti, asemenea arbitri ar trebui sã plece din fotbal, la fel cei care fac delegãrile. E revoltãtor ce s-a întâmplat în seara asta, acest arbitru ar fi trebuit sã creeze cadrul unui spectacol, nu sã conducã partida spre acest mãcel.” – Viorel Hizo.

“Si-au pregãtit arbitrajul!”

“Când joci cu trisorii e greu sã cîstigi. Si-au pregãtit arbitrajul. O brigadã croitã pentru ei. La trisori nu ai ce sã le faci. A fost o caricaturã de penalty, nu se dã nici în curtea scolii asa ceva. Ei dãdeau cu coatele în cap, se dãdea fault invers. O fãcãturã de arbitru, nu are ce cãuta în arbitraj. A fost setat sã fie slab. Dacã nu aveau arbitrajul, jucam douã zile si nu ne bateau. La un moment dat, am fost tentat sã nu mai jucãm. A fost o executie, cum a fost si cu Serea. Mã gândeam doar asa în sinea mea.” – Adrian Porumboiu.