|

Neamţ: Casă incendiată, bărbat resuscitat de pompieri

Un bărbat în vîrstă de 49 de ani a fost transportat la spital, joi seară, 5 decembrie, după ce a fost scos de pompierii nemţeni dintr-o locuinţă cuprinsă de flăcări, în satul Cotu Vameş, din comuna Horia.

Bărbatul, care se intoxicase cu fum, a fost resuscitat de salvatorii nemţeni, apoi a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Roman. Pompierii au stabilit ulterior că incendiul a fost provocat intenţionat, iar poliţiştii au deschis un dosar penal pentru distrugere.

Au ars bunuri materiale din două camere ( mobilier, articole vestimentare, etc.) și acoperișul pe o suprafață de aproximativ 20 metri pătraţi.

Tot în noaptea de joi spre vineri, pompierii nemţeni au mai intervenit la un incendiu produs la o anexă gospodărească situată pe strada Fănel Ciupitu din municipiul Roman (FOTO).

S-au deplasat trei echipaje cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Roman. Pompierii au terminat intervenția în jurul orei 04:00 dimineaţă. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind  jar sau scîntei căzute din sisteme de încălzire.

Au ars o bucătărie de vară și o cameră de locuit de circa 60 metri pătraţi, o magazie de circa 40 mp din lemn  (cu acoperiș din astereală de  lemn și plăci azbociment), şi bunurile din interior (obiecte de mobilier, articole vestimentare, aparate electrocasnice, etc). …http://monitorulneamt.ro/neamt-casa-incendiata-barbat-resuscitat-de-pompieri/