|

Neamţ: Crimă comisă cu bîta, zece ani de închisoare

Magistraţii din cadrul Tribunalului Neamţ s-au pronunţat în dosarul crimei de la Poieni cînd un tînăr de 18 ani, care abia a păşit în viaţă a ucis un consătean care putea să-i fie tată şi care avea acasă doi copii minori.

Alin Vasile Bîrsan, de 18 ani, din localitatea Poieni, comuna Piatra Şoimului, a fost găsit vinovat de săvîrşirirea infracţiunii de omor şi a fost condamnat la 10 ani de detenţie. El a fost obligat la plata unor despăgubiri morale dar şi materiale către familia victimei, plus cheltuieli de judecată care însumate ajung la 19.000 de lei şi 15.000 de euro.

În plus, pentru cei doi minori trebuie să achite o prestaţie periodică lunară de cîte 250 de lei pînă la data cînd fiecare dintre ei va deveni major. Decizia instanţei de fond nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău.

Fapta a avut loc anul trecut, pe 3 mai 2019, cînd băiatul a ucis un bărbat de 51 de ani, iar fapta a avut loc ca majoritatea infracţiunilor de violenţă, pe fondul consumului de băuturi alcoolice. În ziua fatidică cei doi s-ar fi aghezmuit iniţial separt, fecare pe unde a apucat.

Ulterior s-au întîlnit întîmplător, pe stradă, şi au decis ca împreună să meargă la un local din sat să se cinstească. Au mers pînă acolo împreună, dar barul era închis.

A fost momentul în care bărbatul în vîrstă de 51 de ani l-ar fi înjurat pe mai tînărul său confrate, ceea ce l-a înfuriat la culme pe băiat. Junele a mers acasă de unde rapid s-a întors cu o bîtă.

Nu i-a fost greu să doboare victima la pămînt, iar după ce a reuşit acest lucru a continuat să-l ciomăgească, majoritatea loviturilor vizînd capul. Cînd a terminat, bărbatul era mort şi desfigurat de ploaia de lovituri care i-au sfărîmat craniul….http://monitorulneamt.ro/neamt-crima-comisa-cu-bita-zece-ani-de-inchisoare/