|

Nebunie la Bârlad! Simpatizantii lui Dãncilã se încaierã cu cei ai lui Iohannis, de la M…e PSD! (VIDEO)

ÎNJURÃTURI…Campania se încinge la Bârlad, doi dintre simpatizantii lui Iohannis, respectiv Dãncilã s-au încãierat pe Facebook. Rezultatul? Unul spune cã face plângere la Politie si cã nu se lasã intimidat, dar recunoaste cã nu mai are curaj sã iasã din casã, celãlalt crede cã a înfãptuit dreptatea divinã. “Mã sãturasem sã tot îmi posteze pe pagina mea M…e PSD!” se apãrã simpatizatul lui Dãncilã. Numai ca sã vezi încurcãtura dracului! Simpatizantul lui Iohannis este chiar cumnatul lui Aurel Cãciulã, deputat PSD, si evident un votant al Vioricãi Dãncilã. Gurile rele spun cã cei doi nu-si vorbesc deloc din pricina politicii. Desi pare o poveste scrisã de Caragiale si adaptatã vremurilor noastre, întâmplãrile sunt pe cât se poate de reale. Motivul încãierãrii a fost postarea obsesivã a celebrului mesaj anti-PSD, pe care simpatizantul lui Iohannis, mai în vârstã, i l-a transmis pe Facebook. Simpatizantul PSD, fiind mai tânãr a reactionat mai pãtimas, iar discutiie între ei au degenerat. Finalul se va consuma la Creminal, vorba lui Caragiale.

Bârlãdeanul Emil Botu, de 57 de ani, fost taximetrist, acum pensionar, simpatizant al PNL si al candidatului Klaus Iohannis la functia de presedinte al României, aduce acuzatii grave unui alt bârlãdean care are altã culoare politicã. Este vorba despre Marius, un tânãr bârlãdean, de 37 de ani, simpatizant PSD la rândul sãu (sau chiar membru). Emil Butu spune cã luni, 18 noiembrie, s-a trezit cã este sunat pe messengerul de pe Facebook de Marius, cu care era prieten pe Facebook. Simpatizantul PNL spune cã acesta a început sã-l înjure si sã-l ameninte cu moartea, pentru cã postase pe Facebook un mesaj împotriva PSD-ului si candidatului Viorica Dãncilã! Culmea este cã bârlãdeanul Botu este cumnatul deputatului PSD Aurel Cãciulã, din Husi, cu care nu vorbeste, evident, din motive lesne de înteles. Nici Caragiale nu s-a gândit la o asa încurcãturã, însã bârlãdeanul nostru, tot postând “M…e PSD!”, si-a gãsit nasul. Si nu este nici Cãciulã si nici alt membru marcant al partidului, ci un simplu simpatizant care respirã si trãieste în mirificul spatiu al clientelei pesediste. Marius, al cãrui nume deocamdatã nu-l face cunoscut, pânã organele de anchetã nu-si vor spune verdictul, este un întreprinzãtor privat, cu o firmã micã de constructii, dependent de contractele cu statul. Iatã ce spune simpatizantul PNL: “Ieri dimineatã (luni – n.r.) am fost sunat pe telefon de Marius, pe care îl cunosc, am lucrat împreunã cu tatãl sãu. Am fost amenintat de acesta, reprosându-mi cã de ce postez contra PSD-ului pe Facebook! Am fost amenintat atât cu moartea, cât si cu bãtaia! A folosit cuvinte foarte, foarte jignitoare, nu pot sã le reproduc! Sotia a rãmas surprinsã când a auzit, cã la noi în casã nu se vorbeste asa! Nu am înregistrat convorbirea, cã m-a luat prin surprindere. Eu când am auzit, i-am spus sã i se adreseze maicã-sii asa, nu mie, pentru cã eu am o vârstã, totusi. Si apoi pe pagina mea de Facebook postez ce vreau si ce doresc, nu ce vor altii!” a spus Emil Botu. Acesta a mai spus cã Marius l-ar fi amenintat, apostrofându-l. “Lasã cã te aranjez eu pe tine, te omor eu pe tine!” ar fi spus acesta. Dupã care i-a închis telefonul, blocându-i apelurile. Acesta spune cã de atunci trãieste un cosmar: “Am rãmas asa, cu o teamã, sotia la fel, abia este operatã, s-a impacientat. Uitati, acum vreo douã zile m-am trezit cu poarta spartã! Cã eu am poarta din fibrã de sticlã, se vede. Noaptea mi-au spart-o! Am pus ceva de am reparat-o, cã nu puteam sã las asa. Intrau câinii peste mine. Am fãcut legãtura între spargerea portii si amenintãrile primite…”, a mai spus Emil Botu.

„O sã facem plângere la Politie”

Si sotia simpatizantului lui Iohannis confirmã versiunea lui Botu. Aceasta a povestit reporterilor Vremea Nouã cum au decurs ostilitãtile. „Eram afarã si a sunat telefonul, al meu, cã noi avem contul comun. A rãspuns sotul si un cetãtean a început sã-l înjure si sã-l ameninte cã-l omoarã, folosind tot felul de vorbe urâte. M-am speriat, am întrebat cine este, cã eu îl stiu, desi nu sunt din Bârlad. Mi-a spus cã este bãiatul unui fost coleg de al sãu de muncã. Sotul meu posteazã pe Facebook tot felul de chestii, pe care le fac altii, el doar le distribuie, nu le inventeazã el, altii le fac. A început sã-l ameninte cã îl prinde el, cã-l omoarã si pe el si familia lui. A spus tot felul de vorbe urâte cã ne-a bãgat frica în oase. Nu mai putem iesi în oras de fricã, cã ne-om trezi cu pietre în cap. Cine stie ce le mai dã prin minte unora din cauza unui partid sau altul! O sã mergem la Politie, sã facem plângere pentru amenintare”, a spus Lucretia Botu.

Liderii celor douã partide au opinii diferite despre partizanii din cele douã tabere

REACTII…Contactat telefonic, presedintele PSD Bârlad Adrian Solomon, deputat PSD de Vaslui, a precizat cã nu rãspunde partidul pentru afirmatiile unor simpatizanti! „Sã fie clar, nebuni sunt si în partid si în afara partidului. Noi nu rãspundem pentru ce fac ei, ce treabã are PSD cã unul sau altul o ia razna!”, a spus deputatul Adrian Solomon, presedintele PSD Bârlad. Primarul Boros, presedintele PNL Bârlad este pacifist, îndemnând lumea la calm, la tolerantã si spune cã mesajele politice lansate de candidati nu trebuie sã-i încaiere pe oameni, ci din contrã, sã le formeze o opinie si indirect o optiune de vot: “Pe vremuri, cine avea curajul sã voteze cum îi dicta constiinta i se trãgea o linie cu creta pe spate si era bãtut mãr. Eu cred cã astfel de lucruri au fost îngropate odatã cu vremurile de demult. În cazul de fatã s-a mers prea departe, trecându-se la amenintãri. Minciunile aruncate în spatiul public de niste oameni care se agatã de putere, în speranta cã nu vor merge la puscãrie sau cã vor huzuri din bani publici, pot genera si astfel de trãsnãi, dar sper cã oamnenii sã nu devinã pãtimasi si sã înteleagã cã se urmãreste învrãjbirea lor, ca indirect sã voteze din fricã. Din pãcate asa stiu unii sã lupte”.