|

Nelu Tãtaru, omul trimis de Minister sã gãseascã solutii pentru epicentrul coronavirusului din România, Spitalul Suceava!

“Domnul Tãtaru este unul dintre cei care muncesc. Si stiti cã e teoria cã nu dai tot în calul care trage”, a concluzionat, ieri, la Antena 3, Mugur Ciuvicã, invitat sã analizeze situatia dramaticã în care se aflã sistemul medical românesc, lovit puternic de coronavirus. Iar dacã pânã si cei de la Antena 3, recunoscuti pentru critica fãrã menajamente la adresa liberalilor, au vãzut cã chirurgul husean, din postura de secretar de stat, este unul care chiar munceste în Ministerul Sãnãtãtii, atunci vasluienii nu pot decât sã fie mândri. Toti de acasã au vãzut cã, de când este la Bucuresti, în echipa de conducere a Ministerului, huseanul este trimis adesea acolo unde este mai greu. De pildã, zilele acestea Dr. Tãtaru a fost cel trimis în cel mai mare focar de coronavirus din România, la Suceava, unde conducerea Spitalului Judetean, efectiv si-a bãtut joc si de propriile cadrele medicale, dar si de pacientii care au ajuns în unitatea spitaliceascã.

Nelu Tãtaru, medicul din Husi, numit în decembrie 2019 sercetar de stat în Ministerul Sãnãtãtii, a ajuns, în doar patru luni de când ministrul Victor Costache l-a ales în echipa sa, unul din cei mai importanti oameni din Ministerul Sãnãtãtii. Si nu pentru functia în sine, ci pentru cã, din primele zile si pânã acum, a fost implicat în gestionarea celor mai dificile situatii cu care s-a confruntat sistemul medical românesc. În aceastã perioadã, Dr. Tãtaru este unul dintre specialistii care dau piept, nu doar la figurat, ci si la propriu, cu temutul coronavirus. Pe lângã faptul cã este unul dintre comunicatorii de bazã ai Ministerului Sãnãtãtii si a demonstrat competentã într-un domeniu pe care îl stãpâneste la un nivel de necontestat, l-a fãcut pe ministrul Costache sã îl trimitã unde-i acum focul mai mare, la Suceava! Epicentrul coronavirusului în România, cum i-au spus unii, Suceava a reusit sã demonstreze cã acolo unde este un management dezastruos, oricât de bine dotat ar fi un spital, se alege praful… Zeci de cadre medicale infectate cu coronavirus, pacienti îmbolnãviti de medici, haos total în sectii, lipsa echipamentelor de protectie strict necesare, ba chiar si familii întregi din oras, îmbolnãvite de angajatii Spitalului, devenit focar de infectie! Cam asa s-ar putea rezuma situatia de la Suceava, a cãrei rezolvare a fost lãsat în seama medicului husean.

Nelu Tãtaru a cerut demiterea managerului de la Spitalul din Suceava!

“Eu am ajuns ieri în Suceava, am fãcut o evaluare. Si dupã prima evaluare, am pus problema pentru suspendarea contractului de management, având în vedere primele nereguli gãsite. Nu mã exprim încã public fiindcã vreau sã termin aceastã anchetã, având în vedere cã existã si o urmãrire penalã in rem, la nivelul Spitalului Judetean Suceava”, a spus Nelu Tãtaru, contactat de Antena 3, care avea sã îi sesizeze îndeosebi situatia unei asistente medicale din Spitalul Suceava, al cãrei sot murise ieri dimineatã, iar ea, infectatã cu coronavirus, ar fi vrut sã participe la funeralii. Plângea în hohote, biata femeia, însã dorinta sa nu s-a putut îndeplini. “S-au fãcut foarte multe greseli, care au dus la îmbolnãvirea multor oameni. Acum trebuie sã îndreptãm si sã gãsim solutii”, a spus Dr. Nelu Tãtaru.