|

Nimeni nu scapă! Anunțul ANAF de ultima oră după măsurile cerute de premier

Șeful ANAF, Bogdan-Nicolae Stan, i-a băgat în ședință pe toți directorii din cadrul Fiscului pentru a verifica stadiul măsurilor agreeate cu premierul Sorin Grindeanu în urmă cu aproape două săptămâni.

Preşedintele ANAF, Bogdan-Nicolae Stan, a avut o întâlnire cu directorii generali şi executivi de administrare ai Direcţiilor Generale Regionale ale Finanţelor Publice şi ai Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, se arată într-un comunicat al instituției.

Principala temă discutată în interiorul Fiscului: verificarea stadiului de implementare a măsurilor de creştere a colectării şi conformării voluntare, cuprinse în planul de acţiune prezentat premierului Sorin Grindeanu.

În data de 7 martie, premierul Sorin Grindeanu s-a întâlnit cu reprezentanți ai ANAF pentru a discuta un plan de restructurare a Agenției. Această decizie a fost luată după ce șeful Executivului s-a arătat nemulțumit de nivelul scăzut al încasărilor la buget pe primele două luni ale anului.

“Printre măsurile cuprinse în plan amintim: îmbunătăţirea dialogului cu contribuabilii şi îndrumarea acestora în vederea accesării unei eşalonări la plată, identificarea contribuabililor care înregistrează în evidenţele contabile facturi aferente unor operaţiuni fictive, intensificarea controalelor operative în acele zone şi domenii de activitate care prezintă risc fiscal, urgentarea implementării Serviciului Spaţiul Privat Virtual şi pentru persoanele juridice”, se spune în comunicatul de azi al Fiscului.

sursa: https://www.realitatea.net/anaf-anun-de-ultima-ora-despre-masurile-cerute-de-premierul-grindeanu_2044320.html