|

NOTA 10 PENTRU POLITISTII LOCALI DIN VASLUI!

UPDATE Mandat de retinere pentru cutitarul din Vaslui

Tânãrul de 18 ani care l-a înjunghiat pe fiul sefului politiei locale din Vaslui a fost retinut pentru 24 de ore, mâine procurorii Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui urmând a face propunere de arestare preventivã pentru 29 de zile.

Dupã douã zile de audieri, si dupã ce le-a fost remis certificatul medico legal din care rezultã cã lui Andrei Catanã i-a fost pusã în pericol viata, datoritã loviturii de cutit primitã în abdomen, victima necesitând 13 – 15 zile de spitalizare, procurorii Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui au luat decizia retinerii pentru o perioadã de 24 de ore a celui care sâmbãtã seara, l-a înjunghiat pe fiul sefului politiei locale din Vaslui. Mihai Florea nu si-a putut justifica gestul extrem, de a solutiona o simplã disputã cu o loviturã de cutit. Din câte se pare, tânãrul de 18 ani a fost “deranjat” de reprosurile fãcute de Andrei Catanã cu privire la faptul cã agresorul agita o lanternã tip laser în directia prietenei sale. Joi, 25 septembrie, procurorii vor înainta cãtre Tribunalul Vaslui o cerere de arestare preventivã pentru 29 zile pe numele lui Mihai Florea, acuzatia fiind de tentativã de omor. Initial, dupã ce agresorul a fost identificat de lucrãtorii Politiei Locale Vaslui pe baza înregistrãrilor camerelor de supraveghere, Florea fusese audiat de procurorii Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui pentru infractiunea de lovire sau alte violente, dar, dat fiind gravitatea faptei, încadrarea juridicã a fost schimbatã, în tentativã de omor. Acesta este si motivul pentru care, dupã primele audieri, Mihai Florea a fost eliberat, pentru ca a doua zi decizia procurorilor sã fie de retinere preventivã si propunere de arestare preventivã pentru 29 zile.

COMUNITARII 007 Niciodatã în istoria lor, politistii locali din Vaslui nu s-au mobilizat cu atâta dãruire pentru a-l prinde pe cel care l-a înjunghiat pe fiul sefului Sorin Catanã. „Localii” le-au dat o lectie durã politistilor de la Biroul de Investigatie Criminalã de la IPJ Vaslui. Au prins agresorul înaintea lor si i-au fãcut de râs. Evident, în joc a fost onoarea sefului Catanã care si-a amintit cã, la bazã, este politist adevãrat! Totusi si seful Catanã si politistii locali le rãmân datori adolescentilor muti care îsi petrec timpul în centrul Vasluiului! Ei au fost cei care l-au identificat pe filmare pe agresor!

Pentru seful Politiei Locale din Vaslui, Sorin Catanã, incidentul în care a fost implicat fiul sãu, în postura de victimã, a avut o dublã conotatie. Dincolo de rana usoarã pe care a suferit-o bãiatul, a rãmas rusinea cã în centrul orasului poate fi înjunghiatã o persoanã fãrã ca niciun polilist local sã sesizeze. Este de notorietate faptul cã politistii locali sunt atât de vigilenti încât nu le scapã nici mãcar un copil care se plimbã cu bicicleta! Este un mare mister cum s-a putut întâmpla ca un tânãr sã fie înjunghiat chiar în centrul Vasluiului! (Nici nu vrem sã stim ce pedeapsã a primit patrula care avea în sarcinã acea zonã în seara cu pricina!) Având în vedere aceste circumstante jenante, seful Catanã a declansat mobilizarea generalã în rândul subordonatilor sãi. De mentionat cã politistii locali sunt însãrcinati cu mentinerea linistii si ordinii publice, adicã ei sunt cei care ar trebui sã previnã astfel de incidente. În paralel, politistii de la Biroul de Investigatie Criminalã sunt cei care se ocupã cu identificarea si prinderea infractorilor. În cazul nostru, politistii locali au dovedit cã pot fi angajati oricând la IPJ Vaslui si au fãcut treaba „politistilor adevãrati”. L-au prins într-un timp record pe cel care l-a înjughiat (nu „înjungheat” asa cum este scris în comunicatul Politiei Locale) pe fiul sefului Sorin Catanã.

Comunicatul Politiei Locale Vaslui

Având în vedere incidentul din seara zilei de 20.09.2014, orele 21.55, când un tânãr a fost înjungheat în centrul municipiului Vaslui, de cãtre o persoanã necunoscutã, astãzi data de mai sus, sub coordonarea sefului politiei locale, un numãr de 3 politisti locali, au procedat la verificarea imaginilor surprinse de cãtre camerele de supraveghere ale Primãriei municipiului Vaslui, instalate în Centrul Civic si pe str. M. Kogãlniceanu, luând în considerare traseul ipotetic al autorului înainte de eveniment(magazinul Bravo-platoul Centrului Civic-parcarea Consiliului Judetean) si dupã ce a fugit de la locul faptei(Hotel Europa-str. M. Kogãlniceanu-Arsenal).

În urma imaginilor vizualizate, politistii locali au stabilit elementele de îmbrãcãminte ale tânãrului agresor si partial fizionomia acestuia, sens în care s-au deplasat la un magazin din centru ce are în dotare camere video de supraveghere.

Corelând imaginile surprinse de camerele video de supraveghere ale primãriei cu cele surprinse de cãtre camerele video amplasate în incinta unui magazin non-stop, în jurul orelor 11.00, politistii locali au stabilit cã presupusul autor al faptei este Marian F., un tânãr de 17 ani, care locuieste pe str. M. Kogãlniceanu, bl. 32.

Imaginile cu tânãrul respectiv, surprinse de camerele video din incinta magazinului, au fost vizionate de cãtre victimã si prietena acesteia, ocazie cu care acestia l-au recunoscut fãrã echivoc.

Informatiile obtinute au fost puse la dispozitia politistilor din cadrul Biroului Investigatii Criminale a Politiei mun. Vaslui, care au demarat procedurile de prindere a presupusului autor, în vederea continuãrii cercetãrilor si stabilirii împrejurãrilor în care a avut loc evenimentul.

Evenimentul poate fi mediatizat.

Conducerea Politiei Locale Vaslui

Comunicatul IPJ Vaslui

Politistii Biroului de Investigatii Criminale Vaslui au identificat cele douã persoane care în seara de 20.09.2014 au avut un conflict cu un tânãr, în vârstã de 17 ani, din municipiul Vaslui.

Sesizarea a fost primitã în seara de 20.09.2014 de la tânãrul, în vârstã de 17 ani, care a afirmat cã a fost lovit de un tânãr necunoscut, cu un obiect tãietor în zona abdominalã.

Victima a relatat faptul cã în timp ce se deplasa într-o zonã din apropierea centrului civic din municipiul Vaslui, a observat doi tineri în spatele sãu, precum si faptul cã unul dintre ei aprindea în mod insistent o lanternã. I-a reprosat gestul fãcut, iar tânãrul s-a apropiat si l-a tãiat cu un obiect tãietor în zona abdominalã, în partea stângã. Fiind transportatã la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, victima a fost diagnosticatã cu „plagã înjunghiatã partea stângã”.

Astãzi, politistii Biroului de Investigatii Criminale Vaslui au identificat cele douã persoane implicate în incidentul din seara de 20.09.2014: F.Mihai, de 18 si C.R., de 13 ani, ambii din municipiul Vaslui. În investigatiile efectuate de politisti au fost folosite si înregistrãrile de la camerele de supraveghere, puse la dispozitie de Politia Localã Vaslui. În functie de numãrul de zile de îngrijiri medicale de care va avea nevoie victima pentru vindecare, dar si de rezultatul investigatiilor efectuate de politisti va fi realizatã încadrarea juridicã a faptei.

Iatã cine l-a înjunghiat pe fiul lui Catanã!

Andrei Catanã, un tânãr în vârstã de 17 ani, a fost înjunghiat sâmbãtã noaptea de Mihai Florea de 18 ani. Andrei Catanã se plimba cu prietena lui si, la un moment dat, un individ a agitat o lanternã tip laser în directia fetei. Tânãrul a încercat sã-si protejeze prietena si i-a spus individului sã lase lanterna si sã nu-i mai deranjeze. Individul nu a spus nimic, a plecat, însã dupã câteva momente a apãrut în fata tinerilor si, fãrã sã spunã nimic, l-a înjunghiat cu un briceag pe Andrei Catanã în partea dreaptã a abdomenului. Viata acestuia nu a fost pusã în pericol.