|

NOU SCANDAL ÎN EDUCAŢIE. Liviu Pop: “Ministerul Educaţiei e condus de baronii manualelor, din 2011″. Ecaterina Andronescu reacţionează

Ministerul Educaţiei e condus de baronii manualelor, din 2011, a declarat fostul ministru al Educaţiei Liviu Pop, la Digi24. Pop a vorbit despre şpăgile indirecte şi directe care se dau şi de care ştiu şi DNA, şi preşedintele, precum şi despre faptul că “în zona manualelor şi a auxiliarelor, tentaculele baronilor sunt bine infiltrate”. În replică, fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu consideră că afirmaţia lui Liviu Pop este una “uşor gratuită”, spunând că ea nu s-a lovit de un asemenea fenomen.

“Ministerul Educaţiei nu e condus de PSD, e condus de baronii manualelor, din 2011. Noi ne-am perindat pe acolo câte şase luni, cinci luni”, a declarat Liviu Pop, care a completat că “despre şpăgile indirecte şi directe care se dau şi de care şi DNA ştie, şi preşedintele statului ştie”.

“În zona manualelor şi a auxiliarelor, tentaculele baronilor sunt bine infiltrate. Ştie şi preşedintele”, a mai spus Liviu Pop.

Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei şi colegă de partid cu Liviu Pop, a caracterizat afirmaţia lui Liviu Pop drept “una gratuită”.

“Cred că e o afirmaţie uşor gratuită. Nu mi s-a întâmplat niciodată. Eu am fost de patru ori la Ministerul Educaţiei şi cred că cel care trebuie să decidă în problema manualelor este Ministerul Educaţiei. Are o metodologie pe baza căreia se lansează licitaţiile de manuale, iar editurile trebuie să răspundă. Mi se pare gratuit spus lucrul aceasta. Eu nu m-am lovit de un asemenea fenomen”, a declarat Ecaterina Andronescu pentru News.ro. …https://www.romaniatv.net/liviu-pop-declaratie-socanta-ministerul-educatiei-e-condus-de-baronii-manualelor-din-2011-ecaterina-andronescu-reactioneaza_495109.html