|

Noua campanie Jurnal TV „Boierii Moldovei sărăcite”: Averea deputatului Alexandr Bannicov

Unul dintre multimilionarii din Republica Moldova este deputatul Partidului Democrat, Alexandr Bannicov. În ultimii 15 ani a ocupat mai multe funcţii în stat. În paralel a făcut şi afaceri. A agonisit imobile şi maşini, iar casa în care îşi duce traiul e ca ruptă dintr-o poveste.

Deputatul Partidului Democrat, Alexandr Bannicov, locuieşte, împreună cu familia, într-o casă de pe strada Cuza Vodă din sectorul Botanica al capitalei. Locuinţa are patru etaje şi este amplasată pe un teren de şapte ari. Curtea este aşternută cu gazon şi amenajată cu plante decorative.

Familia are propria piscină în ogradă şi un spaţiu pentru şezlonguri. Casa cu patru etaje ar avea doar 135 de metri pătraţi. Cel puţin aşa scrie în actele de la Cadastru şi tot asta indică deputatul în declaraţiile sale de avere. Întregul imobil ar valora, potrivit aceloraşi documente, un milion nouă sute de mii de lei. Însă, potrivit unei agenţii imobiliare contactate de Jurnal TV, preţul de piaţă al unui asemenea imobil ar porni de la cel puţin cinci milioane. Din datele prezentate în dările de seamă anuale ale deputatului rezultă că el şi-a construit casa în 2006, iar peste doi ani a procurat şi terenul pe care este amplasată locuinţa.

sursa: http://jurnal.md/ro/politic/2017/9/2/noua-campanie-jurnal-tv-boierii-moldovei-saracite-averea-deputatului-alexandr-bannicov/