|

Noua LEGE a SALARIZĂRII. Cât vor câştiga medicii, profesorii, primarii şi consilierii locali VIDEO

Noua lege a salarizării bugetarilor aduce salarii mai mari cu până la 70% pentru angajaţii de la stat. Cei mai câştigaţi vor fi salariaţii din educaţie şi sănătate. Spre exemplu, un profesor cu gradul I va câştiga între 3.000 şi 6.000 de lei, iar un medic specialist – în jur de 4.000 de lei. Proiectul de lege este aproape finalizat şi ar trebui aprobat în Guvern luna aceasta, informează România TV.

Legea salarizării a început să fie deja aplicată de la 1 august, însă doar pentru înalţii demnitari din România. Preşedintele României, premierul şi şefii celor două camere din Parlament au acum cele mai mari salarii din sistemul bugetar: 21.540 de lei brut. De asemenea, miniştrii, şefii serviciilor speciale şi câţiva şefi de instituţii importante au salarii lunare de circa 19.000 de lei.

Pentru restul bugetarilor, majorările de salarii se vor aplica după intrarea în vigoare a noii legi a salarizării. Şi nu dintr-o dată, ci treptat, în următorii ani.

“Peste 70% dintre angajaţii din sănătate şi educaţie vor avea salariile dublate în următorii 3 ani de zile”, a declarat ministrul Liviu Pop.

Mai exact, proiectul legii salarizării prevede salarii cuprinse între 4.100 şi 9.500 de lei pentru un profesor universitar şi de peste 12.000 de lei brut pentru un rector al unei universităţi. Un profesor cu gradul I va câştiga între 3.000 şi 6.100 de lei, iar un inspector şcolar va primi aproximativ 7.200 lei. Nivelurile propuse nu mulţumesc, însă, pe toată lumea.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/noua-lege-a-salarizarii-cat-vor-castiga-medicii-profesorii-primarii-si-consilierii-locali-video_249557.html#ixzz3o9wsi7fE