|

Noul director al Casei Corpului Didactic din Vaslui este o profesoară din Bârlad!

NUMIRE… Astăzi, Ministerul Educației Naționale a numit un nou director al Casei Corpului Didactic din Vaslui, în persoana profesoarei Rodica Radu-Stoide, de la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad.

Numirea vine în contextul în care profesorul de fizicã Cristinel Popa, de la Colegiul Național “Cuza Vodã” din Huși, i s-a încheiat mandatul. Este unul dintre cei mai buni din județ la disciplina fizică, având permanent elevi olimpici premiați la fazele județene și naționale. Rodica Stoide a mai fost în perioada 2005-2012 inspector de specialitate al ISJ Vaslui, pe disciplinele tehnice, economice, informatică. „Deocamdată nu am primit în scris, știu însă că am fost numită. Când voi prelua postul atunci putem discuta, deocamdată nu am ce să declar”, a spus prof. Rodica Radu-Stoide.

Casa Corpului Didactic are misiunea de a promova inovația și reforma în educație, de a asigura cadrul pentru dezvoltarea personală și profesională a personalului din învățământul preuniversitar în corelație cu standardele profesionale pentru profesiunea didactică, standardele de calitate și competențele profesionale. Conform legislației, Casele Corpului Didactic sunt centre de resurse și asistență educațională și managerială pentru cadrele didactice și didactice auxiliare și se pot acredita ca furnizori de formare continuă. Sunt subordonate metodologic Direcției Generale Management, Resurse Umane și Rețea Școlară din cadrul Ministerului Educației Naționale și are ca obiectiv principal organizarea activităților de formare continuă și a activităților cu caracter științific, metodic și cultural pentru personalul din învățământul preuniversitar.