|

Puncte de aur: “U” Cluj 0-1 FC Vaslui

UPDATE: “U” Cluj – FC Vaslui 0-1 (Adailton, min 86)

FC Vaslui a castigat toate cele trei puncte puse in joc, in meciul de la Cluj, gratie reusitei din minutul 86 a lui Adailton. “Galben-verzii” au jucat economicos in fata unui adversar ce s-a arucat spre poarta lui Cerniauskas inca din primul minut. Portarul Vasluiului a prins o zi mare si s-a opus de cateva ori in fata lui Tony, Niculescu sau Cristea. Fara a straluci in joc, Vasluiul a facut o partida tactica buna si a asteptat momentul oportun pentru a musca. Adailton a marcat din nou pentru “galben-verzi”, iar reusita sa a fost una extrem de importanta. Brazilianul a simtit cand trebuie sa verticalizeze, a luat o actiune pe cont propriu, a trecut de 2 adversari, i-a pasat in lateral lui Temwanjera, care i-a intors serviciul perfect. Adailton a reluat din plonjon in poarta lui Matache, iar echipa sa pleaca acum cu un moral excelent la Zurich. Inlocuitorul lui Papp, Balaur s-a descurcat din nou excelent si il asigura pe Hizo ca va face un meci cel putin la fel de bun si in Elvetia. “Dulaul” are insa mari emotii cu Farkas, fundasul jucand ultimele 20 de minute accidentat. Farkas s-a lovit la partida cu Otelul si de atunci acuza dureri mari la sold. La finalul jocului, banca Vasluiului a sarit in aer de bucurie, semn ca partida din Ardeal a avut o miza extrem de mare. “Galben-verzii” au acumulat 30 de puncte si asteapta acum pasii gresiti ai echipelor din fata lor. La finalul jocului, antrenorul “sepcilor rosii”, Ionut Badea, a fost demis de finantatorul Florian Walter.

Viorel Hizo: “Au facut o greseala si noi i-am surprins”

“A fost o victorie previzibilă, am controlat repriza a doua. L-am schimbat pe Wesley pentru că nu are drept de joc cu Zurich şi am vrut să-l joc pe Adailton în centru. U Cluj este o echipă foarte bine organizată tactic, dar au făcut o greşeală şi noi i-am surprins. Nu a fost o victorie norocoasă. Doar primele 3 echipe se pot gândi la Europa, noi mai avem mult de muncă. La meciul cu Zurich nu putem conta pe Temwanjera, Papp şi Wesley. Trebuie să fim umili şi să ne calificăm şi fără ei.” – Viorel Hizo.

_________________________________________________________________________________________________________

“U” Cluj – FC Vaslui, astãzi, ora 18:00, Digitv

ÎN GARDÃ “Galben-verzii” vor încerca sã lege douã victorii în campionat, lucru pe care nu l-au fãcut decât o singurã datã în aceastã stagiune. “U” Cluj si FC Vaslui se aflã la egalitate si se vor duela într-o confruntare de sase puncte. Viorel Hizo nu se va putea baza pe serviciile lui Paul Papp, suspendat pentru cartonasul rosu primit cu Otelul, dar va trimite în teren cea mai bunã garniturã pe care o are la dispozitie.

Vasluiul s-a pregãtit în aceastã sãptãmânã pentru ultimul asalt al anului. “Galben-verzii” vor întâlni în campionat pe “U” Cluj si pe Rapid si îsi vor juca viitorul european la Zurich. În tot acest timp, Hizo sperã sã îsi tinã elevii conectati la acelasi nivel din ultima perioadã. “Mai sunt trei meciuri, cu Universitatea Cluj, apoi un joc pe care toatã lumea îl asteaptã. Trebuie sã obtinem o calificare deosebitã pentru o echipã care a promovat prima oarã, în urmã cu sase ani. Sperãm sã rãmânem, în continuare, la acelasi nivel, în aceastã competitie. O calificare ar fi extraordinarã.”, a declarat “Dulãul” înaintea plecãrii spre Ardeal. Desi nu au bãtut-o niciodatã pânã acum, în Liga I, pe FC Vaslui cei de la Universitatea Cluj sunt mai mult decât motivati sã facã un meci mare în aceastã searã. Fãrã victorie de patru etape, Ionut Badea este amenintat cu demiterea si doar un rezultat pozitiv cu Vasluiul ar amâna “executia”. De asemenea si jucãtorii “sepcilor rosii” au toate motivele sã dea totul pe teren, si asta deoarece patronul Florian Walter i-a anuntat cã nu le va da nicio primã în cazul în care nu vor bate pe FC Vaslui. “Toatã lumea e vinovatã, jucãtori si antrenori în acelasi timp. Vreau sase puncte din sase posibile. Gata, s-a terminat cu jumãtãtile de mãsurã! Egalul nu ne ajutã, dimpotrivã, ne poate coborî si mai jos în clasament. Dacã nu facem sase puncte din astea douã meciuri, voi fi nevoit sã recurg la amenzi.”, asa a sunat avertismentul dat de patronul Universitãtii Cluj. Cu Sânmãrtean, Wesley si Adailton printre titulari, Vasluiul porneste totusi favoritã în meciul din aceastã searã. Totusi apãrarea Vasluiului va trebui sã fie cu ochii în patru la câtiva jucãtori de la Cluj, ce pot face oricând diferenta. Adrian Cristea, Claudiu Niculescu, Pãcurar, Marinescu, dar mai ales Tony sunt fotbalisti ce trebuie tinuti departe de poarta lui Cerniauskas. Pentru asta, Viorel Hizo îi va trimite în fata liniei de fund pe Pavlovic si Gladstone, distrugãtori veritabili. Partida va începe la ora 18:00 si va fi transmisã de Digitv. Meciul va fi condus de o brigadã ce îl va avea la centru pe Alexandru Tudor.